«Spartaks» un «Jelgava» cīnās neizšķirti futbola virslīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LMT Straume publicitātes foto

Pagājušā gada divu labāko Latvijas komandu dulis «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas spēlē starp Jūrmalas «Spartaks» un «Jelgavas» komandām piektdien Slokas stadionā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0).

Spēles rezultāts tika atklāts 57.minūtē, kad pēc «Jelgavas» izpildīta stūra sitiena bumba pie tālā vārtu staba nonāca pie Mārča Oša, kurš to raidīja zem vārtu pārliktņa.

Tiesa, Ošs vēlāk kļuva arī par savas komandas grēkāzi, jo nepārtvēra tālu pretinieku piespēli, kas ļāva «Spartakam» doties pretuzbrukumā, spēles 80.minūtē izlīdzinājumu 1:1 panākot Jevgēņijam Kozlovam.

Spēles beigu daļā abām komandām bija iespējas izraut uzvaru, taču tās palika neizmantotas.

Pērn «Spartaks» pirmo reizi kļuva par valsts čempioni, bet «Jelgava» pirmo reizi tika pie sudraba medaļām.

Šīs virslīgas sezonas abu komandu pirmajā duelī «Spartaks» izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 2:1.

Vienīgo zaudējumu šosezon «Spartaks» piedzīvoja virslīgas pirmajā kārtā, kad ar 1:2 nācās piekāpties turnīra debitantei RFS. Savukārt pēc tam desmit mačos izcīnītas sešas uzvaras un četrreiz spēlēts neizšķirti, kas ļāvis iekārtoties kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā.

Tikmēr «Jelgava» pēdējos piecos mačos guvusi trīs uzvaras, turklāt iepriekšējā kārtā tika pieveikta principiālā pretiniece «Ventspils».

Vēl piektdien notiek divas spēles. «Ventspils» savā laukumā tiekas ar debitanti «Babīte»/«Dinamo», bet «Metta»/«Latvijas Universitāte» uzņem «Riga» futbolistus.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 22 punktiem atrodas Jūrmalas «Spartaks» komanda, kam ar 19 punktiem seko «Liepāja»/«Mogo», kas savu 11.kārtas spēli pret RFS aizvadīs sestdien. Tikmēr 19 punktus ieguvusi arī «Jelgava», bet ar 16 punktiem tai seko «Riga», no kuras par diviem punktiem atpaliek «Ventspils». Sestā ar 13 punktiem tikmēr ir RFS.

Savukārt «Metta»/LU vienība ar astoņiem punktiem ir septītā, bet turnīra tabulu noslēdz «Babīte»/«Dinamo», kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja «Spartaks», kam sekoja «Jelgava» un «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu