RFS futbolisti virslīgas mačā uzvar vicelīderi «Liepāju»/«Mogo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

RFS futbolisti sestdien «SynotTip» Latvijas virslīgas 11.kārtas noslēdzošajā cīņā ar 2:0 (0:0) savā laukumā pieveica turnīra vicelīderi «Liepāju»/«Mogo».

Rīdzinieku labā pa vārtiem šajā mačā guva Leonīds Kovels un Daniils Ulimbaševs.

Tiesa, aptuveni šī mača pirmās 65 minūtes aizritēja diezgan neizteiksmīgā cīņā, abām komandām neradot labas vārtu gūšanas iespējas. Dueļa gaitu gan lauza Kovels, kurš 70.minūtē atklāja rezultātu. Pēcāk abu vienību futbolisti aktivizējās, «Liepāja»/«Mogo» vienībai cenšoties atrast veidus, kā panākt neizšķirtu. Tas gan nevainagojās panākumiem, turklāt 82.minūtē RFS futbolists Ulimbaševs panāca jau 2:0.

Pēc šāda pavērsiena arī «Liepāja»/«Mogo» komanda vairs tik ļoti neuzbruka, duelim noslēdzoties ar RFS uzvaru.

Sakarā ar nacionālajām izlasēm virslīgā tagad iestāsies divu nedēļu pauze.

Tamaza Pertijas vadītā «Liepāja»/«Mogo» pirms tam bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, kamēr RFS vienībai pēc sestdienas mača tagad ir trīs panākumu sērija.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki viesos ar 2:1 uzvarēja pastarīti «Babīte»/«Dinamo», bet RFS grūtā cīņā ar 3:2 pieveica «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu.

Liepājniekiem šajā mačā bija jāiztiek bez sava uzbrukuma līdera Artūra Karašauska, kuram nespēlēja brīdinājumu normas sasniegšanas dēļ. Viņš ar sešiem gūtiem vārtiem dala pirmo vietu šīs sezonas virslīgas līderu labāko snaiperu sarakstā.

Abu komandu pirmā apļa cīņā, kas notika aprīļa vidū, ar 1:0 uzvarēja RFS, vienīgos vārtus gūstot Robertam Uldriķim, kurš pēc šī mača dosies uz Latvijas izlasi, jo ir iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā, kas gatavosies 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra cīņai pret Portugāli, kas Rīgā notiks 9.jūnijā.

No RFS komandas uz izlasi ir izsaukts arī aizsargs Aleksandrs Solovjovs un pussargs Aleksejs Višņakovs, kamēr no Liepājas kluba šoreiz neviens valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova uzmanību nav pievērsis.

Pirmās trīs 11.kārtas spēles tika aizvadītas piektdien. Kārtas centrālajā spēlē, kurā tikās pērnā gada divas labākās Latvijas komandas, Jūrmalas «Spartaks» savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar «Jelgavu». Tikmēr «Ventspils» komanda savā laukumā ar 1:0 uzvarēja «Babīte»/«Dinamo» vienību, bet «Riga» komanda viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu.

Pēc piektdienas spēlēm virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 22 punktiem atrodas Jūrmalas «Spartaks» komanda, kam ar 19 punktiem seko «Liepāja»/«Mogo» un «Jelgava». Tikmēr pa 17 punktiem ir «Riga» un «Ventspils» komandām, bet sestā ar 16 punktiem ir RFS.

Savukārt «Metta»/LU vienība ar deviņiem punktiem ir septītā, bet turnīra tabulu noslēdz «Babīte»/«Dinamo», kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja «Spartaks», kam sekoja «Jelgava» un «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu