Cik izmaksā nokomplektēt labāko futbola klubu pasaulē?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Spānijas grands Madrides «Real» aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja prestižo UEFA Čempionu līgas kausu, trofeju iegūstot trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā. Šobrīd šo vienību var uzskatīt par labāko futbola klubu pasaulē. Lai nokomplektētu čempionu komandu, kluba vadība iztērējusi prāvu summu.

Velsas galvaspilsētā Kārdifā sestdien UEFA Čempionu līgas finālā, ko klātienē vēroja teju 66 000 skatītāju, «Real» futbolisti ar rezultātu 4:1 pārspēja Itālijas spēcīgāko klubu Turīnas «Juventus».

«Real» sastāvā no 25 spēlētājiem tikai četri iegūti bez transfēru maksas, taču pārējo futbolistu iegādei, lai nokomplektētu uzvarētāju komandu, iztērēti 638,2 miljoni eiro, liecina «Goal.com» apkopotā informācija. Tikmēr «Juventus» vienības tēriņi bijuši par 200 miljoniem eiro mazāki (422,03 miljoni).

Lielākā summa iztērēta Gereta Beila iegādei, kuru «Real» nopirka par 2013.gadā par 100,8 miljoniem eiro no Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas «Hotspur». Velsiešu uzbrucējs pēdējā laikā cīnījies ar veselības likstām, kuru dēļ nācās izlaist šīs sezonas lielāko daļu. Beils patlaban ir otrs dārgākais futbolists pasaulē pēc francūža Pola Pogbā, kuru pērn Anglijas klubs Mančestras «United» nopirka par 105 miljoniem eiro no «Juventus».

Savukārt otra lielākā summa, ko «Real» tērējusi spēlētāja iegādei, ir 94 miljoni eiro par Krištianu Ronaldu. Portugāļu uzbrucēju Spānijas klubs iegādājās 2009.gadā no Mančestras «United». Ronaldu jau astoņas sezonas demonstrē lielisku sniegumu «Real» rindās, turklāt viņa kontā arī divi gūtie vārti sestdien notikušajā Čempionu līgas finālā.

80 miljonus eiro «Real» kluba vadība 2014.gadā samaksāja Francijas čempionāta komandai «Monaco» par Hamesu Rodrigesu. Kolumbiešu pussargs pirmo sezonu Madridē aizvadīja veiksmīgi, bet, kopš komandas vadību pārņēma Zinedins Zidāns, viņš pamazām zaudējis vietu sastāvā. Rodrigess pat nebija iekļauts spēles pieteikumā Čempionu līgas finālā. Visticamāk, šajā vasarā spēlētāju pārejas periodā Rodrigesu pārdos citai komandai.

Tikmēr salīdzinoši krietni mazāki līdzekļi tērēti spēlētājiem, kuri jau vairākas sezonas stabili spēlē «Real» sastāvā - franču uzbrucējs Karīms Benzemā (41,5 miljoni eiro), horvātu pussargs Luka Modričs (35 miljoni eiro) un spāņu aizsargs Serhio Ramoss (27 miljoni eiro).

Prāvas summas spēlētāju iegādei tērējusi arī «Juventus» komanda, kas pagājušajā vasarā par 90 miljoniem eiro nopirka argentīnieti Gonsalo Igvainu no Itālijas kluba «Napoli». Zīmīgi, ka Igvains savulaik spēlēja «Real» rindās, taču Madrides klubs 2013.gadā viņu pārdeva «Napoli» par 37 miljoniem eiro.

«Juventus» ilggadējais kapteinis Džanluidži Bufons arī bijis dārgs pirkums. Turīnas klubs viņu iegādājās 2001.gadā no Itālijas komandas «Parma» par 53 miljoniem eiro. Tā joprojām ir lielākā transfēru summa, kas samaksāta par vārtsarga iegādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu