Treniņa laikā miris Kotdivuāras futbola izlases spēlētājs Tiotē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Treniņa laikā pirmdien Pekinā miris Kotdivuāras izlases futbolists Šeiks Tiotē, kurš valstsvienības rindās 2015.gadā triumfēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā.

Tiotē, kuram bija 30 gadi, pirmdien saļima Ķīnas kluba Pekinas «Enterprises» treniņa laikā. Pussargs Ķīnas vienībai pievienojās šogad februārī, bet pirms tam septiņus gadus pārstāvēja Anglijas klubu Ņūkāslas «United».

Viņš 2010. un 2014.gadā ar Kotdivuāras izlasi piedalījās Pasaules kausa finālturnīrā, bet 2015.gadā palīdzēja savai valstij pēc 23 gadu pārtraukuma kļūt par Āfrikas spēcīgāko valstsvienību.

Par sportista pēkšņo nāvi paziņoja viņa aģents Emanuele Paladīno, norādot, ka Tiotē treniņa laikā saļimis, bet vēlāk konstatēta viņa nāve.

Līdzjūtību Tiotē tuviniekiem izteicis Ņūkāslas kluba galvenais treneris Rafaels Benitess. «Viņš bija īsts profesionālis, kurš sevi visu veltīja futbolam,» norādīja pazīstamais futbola speciālists.

Tiotē piedzima desmit bērnu ģimenē un auga lielā nabadzībā, savus pirmos futbola apavus iegūstot tikai 15 gadu vecumā.

Profesionāla futbolista karjeru Eiropā Tiortē sāka Beļģijā, kur pārstāvēja Briseles «Anderlecht» vienību, tad pārcēlās uz Nīderlandes klubu «Roda», kā arī «Twente» komandu, bet kopš 2010. gada spēlēja Ņūkāslas vienībā, kur aizvadīja 161 spēli, kurā guva vienus vārtus.

Izlases rindās Tiotē aizvadīja 52 spēles.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu