Boss kļūst par Dortmundes «Borussia» galveno treneri

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Nīderlandiešu speciālists Peters Boss atstājis dzimtenes klubu Amsterdamas «Ajax», kas vēl pirms pāris nedēļām spēlēja UEFA Eiropas līgas finālā, otrdien oficiāli kļūstot par Vācijas futbola bundeslīgas komandas Dortmundes «Borussia» galveno treneri.

Pašlaik 53 gadus vecais Boss «Ajax» komandā pavadīja vienu sezonu, bet otrdien «Borussia» apstiprināja, ka turpmāk speciālists strādās šajā vienībā.

Boss ar Dortmundes klubu parakstījis līgumu uz diviem gadiem, bet vācu vienība samaksās kompensāciju par speciālista pārvilināšanu, jo viņa līgums ar «Ajax» bija līdz 2019.gada vasarai.

Maija izskaņā «Borussia» no galvenā trenera amata atlaida Tomasu Tuhelu, lai gan tikai pāris dienas iepriekš vienība bija triumfējusi Vācijas kausa izcīņā.

Tuhels par Dortmundes kluba galveno treneri kļuva 2015.gadā, pērn komandu aizvedot līdz Vācijas vicečempiones godam, kamēr šosezon vienība bija trešā.

Savukārt Bosa vadībā «Ajax» Nīderlandes čempionātā šosezon ieņēma otro vietu, bet UEFA Eiropas līgas finālā ar 0:2 piekāpās Anglijas klubam Mančestras «United».

Pirms kļūšanas par «Ajax» galveno treneri Boss strādāja Izraēlas klubā Telavivas «Maccabi», bet vēl pirms tam vadīja citu Nīderlandes komandu Arnemas «Vitesse».

Futbolista karjeras laikā Boss sešas sezonas spēlēja Roterdamas «Feyenoord» komandā, kas ir viena no principiālajām «Ajax» pretiniecēm. Tāpat viņš no 2006. līdz 2009.gadam Roterdamas klubā strādāja par tehnisko direktoru.

Bosa futbolista karjera ilga no 1981. līdz 1999.gadam, kuras laikā viņš pārstāvēja vairākus Nīderlandes klubus, kā arī guva pieredzi, spēlējot Francijā, Japānā un Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu