Starkovs: Respektējam Portugāles izlasi, bet nebaidāmies no tās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas futbola izlase respektē Portugāles izlasi, taču no tās nebaidās un pret Eiropas čempioni būs gatavi cīņai, pirms piektdien gaidāmās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles žurnālistiem sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Abas komandas piektdien tiksies «Skonto» stadionā. Šā mača neapšaubāma favorīte ir Portugāles izlase, kuras rindās spēlē pasaules futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš arī ieradīsies Latvijas galvaspilsētā.

«Zinām, ka piektdien jāspēlē pret spēcīgu pretinieku. Respektējam Portugāles izlasi, bet nebaidāmies no tās. Tikpat kā visi spēlētāji Latvijas izlasē ir labā sportiskajā formā, vienīgi [Valērijs] Šabala un [Aleksejs] Višņakovs vēl netrenējas ar pilnu jaudu,» atklāja Starkovs. «Noskaņojums ir labs, un piektdienai būsim gatavi. Šādām spēlēm nedrīkstam tādi nebūt, jo šādi mači gadās reti.»

Izlases treneris uzsvēra, ka komanda ir ļoti motivēta, taču pauda bažas, ka tas var nospēlēt negatīvi.

«Motivācija nav jāmeklē, tomēr uztrauc tas, ka komanda var «pārdegt». Tā ir jebkur citur sportā. Nedrīkstam pretinieku respektēt pārāk daudz. Spēlēsim 11 pret 11 un tam arī gatavojamies,»

teica pieredzējušais speciālists, kurš izlases vadības grožus pārņēma aprīlī, pie valstsvienības stūres stājoties trešo reizi karjerā.

«Pirms spēles atklāt taktiskās nianses īsti negribu. Pienāks mačs, tad redzēsim. Ikdienā skatos daudz ārvalstu futbola spēļu, tāpēc esmu lietas kursā par jaunākajiem taktiskajām vēsmām. Profesionālas komandas trenēju jau kopš 1993.gada, un pa šo laiku neesmu spēlējis pēc vienas un tās pašas taktikas. Daudz kas ir mainījies, esam spēlējuši ar četriem un pieciem aizsargiem. Ar kolēģiem domājam, kā spēlēt pret Portugāli, bet laukumā atstāsim visus savus spēkus,» solīja Starkovs.

Portugāles izlase kvalifikācijas turnīra pirmā apļa spēlē novembrī savā laukumā Latviju uzvarēja ar 4:1, taču Starkovs atzina, ka pretiniekiem palīdzējusi arī veiksme.

«Pirmajā šā cikla spēlē pret mums portugāļi ar veiksmes palīdzību spēja gūt otros vārtus, kas arī salauza mača gaitu. Ja neizšķirts būtu noturējies nedaudz ilgāk, varbūt spēles rezultāts beigās būtu cits. Tomēr spēlējām pret ļoti spēcīgu pretinieku un pēc ielaistajiem vārtiem viņiem bija milzīgs līdzjutēju atbalsts, kas bija kā dopings,» uzskata treneris.

Pretinieku komandas neapšaubāms līderis ir Ronaldu, pret kuru atrast pretlīdzekļus ir ļoti grūti. «Gribētos pajautāt padomu Turīnas «Juventus», taču arī viņiem [UEFA Čempionu līgas finālā] Ronaldu iesita divus vārtus. Viņš ir augstākās klases futbolists, kurš pašlaik ir lieliskā formā. Skaidrs, ka pret viņu būs jāspēlē uzmanīgi, tomēr netaisāmies sēdēt aizsardzībā. Tas mums nepalīdzēs. Meklēsim savas iespējas, taču gana uzmanīgi spēlēsim pret viņu zvaigznēm, kā Ronaldu. Tomēr Portugālei diemžēl sastāvā ir ļoti daudz labu futbolistu, kuri spēlē top klubos,» uz pretinieku sabalansēto sastāvu norādīja Starkovs, kurš uzskata, ka Ronaldu šobrīd ir labākais futbolists pasaulē.

«Viņš gūst daudz vārtu, daudz uzvar. Tieši tā – ar vārtu guvumu, uzvaru un trofeju skaitu var noteikt, kurš ir labākais futbolists pasaulē. Un Ronaldu tāds ir,» bilda izlases vadītājs.

Jau vēstīts, ka Starkovs pirms savām pirmajām spēlēm pēc atgriešanās amatā nomainījis gandrīz pusi sastāva, izlasē iekļaujot sešus debitantus - Robertu Uldriķi, Dāvi Indrānu, Jevgēņiju Kazačoku, Edgaru Vardanjanu, Ņikitu Koļesovu un Kasparu Ikstenu.

«Pašlaik sākumsastāvā iespēlējam vairākus variantus. Vēl ir priekšā pāris dienas, lai tiktu skaidrībā. Būs svarīgi, kā futbolisti iejutīsies izvēlētajā taktikā un cik ļoti būs gatavi fiziski, arī psiholoģiski. Šobrīd mēs to visu lieliski redzam, bet galīgo izvēli veiksim pirms spēles. Tomēr esmu tikpat kā pārliecināts, ka jau sākumsastāvā būs debitanti, jo vienkārši ir tāda situācija. Uzvārdus gan neatklāšu,» treneris saglabāja intrigu.

Pirmoreiz par Latvijas valstsvienības galveno treneri Starkovs kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Pahars.

Pērn februārī Starkovs kļuva par vienu no Pahara asistentiem, bet pirms tam viņš bija LFF nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs.

Pahars amatā atradās kopš 2013.gada vasaras, tomēr marta beigās dienu pēc kapitulācijas pārbaudes spēlē Gruzijai ar 0:5 viņš atkāpās no amata.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet Andora guvusi vienu punktu.

Pēc spēles ar Portugāli Latvijas izlase 12.jūnijā Rīgā pārbaudes mačā tiksies arī ar Igaunijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu