Keins vēlas sasniegt Ronaldu līmeni un kļūt par labāko futbolistu pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Anglijas premjerlīgas aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Harijs Keins, kurš pārstāv Totenhemas «Hotspur» komandu, vēlas sasniegt Krištianu Ronaldu līmeni un kļūt par labāko futbolistu pasaulē.

23 gadus vecais Keins otro gadu pēc kārtas šosezon kļuva par Anglijas premjerlīgas labāko vārtu guvēju. Šosezon uzbrucējs 30 mačos kopā bija precīzs 29 reizes, palīdzot «Hotspur» komandai čempionātu noslēgt augstajā otrajā vietā.

Keins pašlaik Anglijas izlases rindās gatavojas 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačam pret Skotijas valstsvienību, kas paredzēts svētdien Glāzgovā. Angļu uzbrucējs atzīst, ka viņš grib sasniegt pasaules klases līmeni arī izlašu turnīros.

«Gribu sasniegt pasaules klases līmeni, taču apzinos, ka vēl neesmu to izdarījis. Esmu aizvadījis pāris labas sezonas klubā, daļēji arī uzlabojis sniegumu valstsvienībā. Pienācis laiks spert nākamo soli izlašu līmeni, spēlējot svarīgos mačos,» BBC citē futbolistu.

Keins kopš debijas 2012.gadā premjerlīgā piedalījies šā čempionāta 130 mačos un kopā guvis 79 vārtus. Savukārt valstsvienībā uzbrucējs 17 spēlēs izcēlies tikai ar pieciem precīziem sitieniem. Tiesa, 2015.gadā viņam izdevās spilgta debija Anglijas izlasē, gūstot savus pirmos vārtus 79 sekundes pēc nākšanas laukumā.

«Man patlaban ir 23 gadi. Cerams, ka man priekšā vēl ir vairāki gadi, lai kļūtu labāks,» piebilda Keins, kurš par vienu no saviem elkiem uzskata četras reizes par pasaules gada labāko futbolistu atzīto Ronaldu. «Viņš ir lielisks paraugs, fantastisks spēlētājs,» šonedēļ Rīgā redzamo sporta zvaigzni raksturo Anglijas izlases uzbrucējs.

«Kurš gan negribētu iegūt balvu [gada labākais futbolists pasaulē]? Es noteikti tiecos to sasniegt. Lai to izdarītu, ir jāuzvar lielos turnīros, gan kluba rindās, gan izlasē,» atzīst Keins. «Ronaldu uzvarēja Eiropas čempionātā [ar Portugāles izlasi] un UEFA Čempionu līgā [ar Madrides «Real»]. Tāpēc viņš pārsvarā iegūst labākā futbolista balvas. Tas nav tikai individuāls, bet visas komandas nopelns.»

Futbola dzimtenes Anglijas izlase jau ilgus gadus nav spējusi gūt lielus panākumus valstsvienību turnīros. Pērn Eiropas čempionātā angļi astotdaļfinālā sensacionāli zaudēja Islandei. Anglijas izlase Eiropas čempionātā nekad nav tikusi tālāk par pusfinālu, kas izdevās 1968. un 1996. gadā, savukārt Pasaules kausā vienu reizi sasniegts fināls un izcīnīts tituls - 1966. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu