Saūda Arābijas futbolisti Austrālijā ignorē klusuma brīdī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Saūda Arābijas Futbola federācija (SAFF) atvainojusies par spēlētāju uzvedību klusuma brīdī pirms ceturtdien notikušās Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēles Austrālijā, informē laikraksts «The Sydney Morning Herald».

Austrālijas Futbola federācija (FFA) organizēja klusuma brīdi pirms spēles sākuma, lai pieminētu 3. jūnijā teroristu uzbrukumā Londonā bojā gājušos, starp kuriem bija arī divi austrālieši. Tomēr, kamēr mājinieki bija sadevušies rokās, Saūda Arābijas spēlētāji bija nostājušies laukumā, gaidot spēles sākumu, un daži pat pastaigājās.

Piektdien SAFF izplatīja paziņojumu, kurā pauda «dziļu nožēlu» par jebkādu tās pārstāvētās komandas sagādātu apvainojumu.

«Spēlētājiem nebija nodoma izrādīt necieņu upuru piemiņai vai sarūgtināt to piederīgos, draugus un citas personas, kuras kaut kādā ziņā ietekmēja šie notikumi,» teikts paziņojumā. «SAFF nosoda jebkādas terorisma un ekstrēmisma izpausmes un vēlreiz pauž patiesu līdzjūtību upuru ģimenēm, kā arī Lielbritānijas valdībai un iedzīvotājiem.»

Tuvo Austrumu pazinējs un lektors no Kērtina universitātes Pērtā, Bens Ričs, norādījis, ka Saūda Arābijā nav pieņemts pievērst uzmanību nāvei.

«Viņiem ir īpaša sabiedrības attieksme pret nāvi, neuzsverot ceremoniālu attieksmi pret mirušajiem,» norādīja Ričs, piebilstot, ka tā var šķist «problemātiska» un «var būt nedaudz liekulīga».

Kad 2015.gada sākumā nomira karalis Abdulla, pirms daudzām sporta sacensībām ar Saūda Arābijas komandu piedalīšanos notika klusuma brīži.

Notikušajā spēlē ar 3:2 uzvarēja Austrālija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu