Keins kompensācijas laikā izrauj Anglijas futbola izlasei neizšķirtu pret Skotiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Harija Keina vārtu guvums kompensācijas laikā sestdien ļāva Anglijas futbola izlasei 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē viesos cīnīties neizšķirti 2:2 (0:0) ar Skotiju.

Favorīti Angliju 70.minūtē vadībā izvirzīja Alekss Oksleids-Čemberlens, tomēr Skotija aizvadīja lieliskas dueļa beigas, kad 87. un 90.minūtē divus ļoti skaistus soda sitienus realizēja Lī Grifitss.

Tomēr uzvaru skotiem neizdevās noturēt un jau kompensācijas laika trešajā minūtē Keins panāca izlīdzinājumu, izceļoties no vārtu priekšas pēc tālas Rahīma Stērlinga piespēles.

Citā F apakšgrupas mačā Slovēnija viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja Maltu, vārtus iesitot Josipam Iličičam un Milivojem Novakovičam, kuram 38 gadu vecumā šī bija karjeras pēdējā spēle.

Savukārt Lietuva savā laukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās Slovākijai, vienīgos vārtus iesitot vien kompensācijas laikā, kad precīzs bija Darvīds Šerns. Pirms tam slovākiem pa vieniem vārtiem guva pazīstamie Vladimirs Veiss un Mareks Hamšīks.

«SynotTip» Latvijas virslīgā spēlējošie Mindaugs Grigaravičs un Simons Pauļus šoreiz palika rezervē.

Kopvērtējumā Anglija ar 14 punktiem sešos mačos joprojām ir līdere, bet attiecīgi 12 un 11 punktus iekrājušas Slovākija un Slovēnija.

Pie astoņiem punktiem tikusi Skotija, pieci ir Lietuvai, bet Malta zaudējusi visos sešos mačos.

C apakšgrupā sestdien Vācija, kas gatavojas startam Konfederāciju kausā, ar 7:0 (4:0) viegli sagrāva Sanmarīno. Ar «hat-trick» pašreizējai Pasaules kausa īpašniecei palīdzēja «Hoffenheim» vienības uzbrucējs Sandro Vāgners, bet pa reizei izcēlās kapteinis Juliāns Drakslers, Amins Juness, Juliāns Brands un Šodrans Mustafi.

Citā šīs grupas mačā uzvaru kompensācijas laikā izrāva Ziemeļīrija, kas viesos ar 1:0 (0:0) apspēlēja Azerbaidžānu, vārtus iesitot Stjuartam Dalasam. Savukārt Norvēģija viesos noturēja neizšķirtu 1:1 (0:1) ar Čehiju. Rezultātu atklāja Čehijas izlases spēlētājs Teodors Gebrs Selasi, bet izlīdzinājumu otrajā puslaikā ar 11 metru soda sitienu panāca Aleksanders Sēderlunns.

Kopvērtējumā Vācija sešās kārtās tikusi pie maksimālajiem 18 punktiem, ar 13 punktiem seko Ziemeļīrija, attiecīgi deviņi un septiņi punkti ir Čehijai un Azerbaidžānai, Norvēģijai ir četri punkti, bet Sanmarīno tikai zaudējusi.

Tikmēr E grupā Dānija viesos ar 3:1 (1:0) apspēlēja Kazahstānu, kas dueli noslēdza mazākumā. Uzvarētāju labā izcēlās Nikolajs Jergensens, Kristians Ēriksens no Totenhemas «Hotspur» komandas, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, un Kaspers Dolbergs, bet kazahu rindās atzīmējās Islambeks Kuats.

Tāpat «hat-trick» savāca slavenais Roberts Levandovskis, palīdzot Polijai mājās ar 3:1 (1:0) pārspēt Rumāniju, kuras sastāvā precīzs bija Bogdans Stanku. Savukārt Melnkalne ar 4:1 (2:0) sagrāva Armēniju. Šeit uzvarētājiem trīs reizes izcēlās Stevans Jovetičs, bet reizi - Fatošs Bečirajs. Tikmēr armēņiem goda vārtus dueļa izskaņā iesita Ruslans Korjans.

Šajā grupā kopvērtējumā droša līdere ar 16 punktiem ir Polija, kurai ar desmit punktiem seko Dānija un Melnkalne.

Pa sešiem punktiem ir Rumānijai un Armēnijai, bet Kazahstāna guvusi divus punktus.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu