Šabala: Tādi mači kā pret Portugāli ir svētki ne tikai līdzjutējiem, bet arī futbolistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Tādi mači kā piektdien aizvadītais duelis pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli ir svētki ne tikai līdzjutējiem, bet arī Latvijas futbola izlasei, pēc spēles aģentūrai LETA sacīja komandas uzbrucējs Valērijs Šabala.

Piektdien aizvadītajā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Latvija savā laukumā ar rezultātu 0:3 piekāpās Portugālei, tā arī netiekot pie labām iespējām gūt vārtus. Divus vārtus uzvarētājiem guva par pasaules labāko futbolistu uzskatītais Krištianu Ronaldu, kurš izdarīja arī rezultatīvu piespēli trešo vārtu guvumā, kad precīzs bija Adrjēns Silva.

«Tā ir meistarības atšķirība. Portugālei it kā nebija daudz vārtu gūšanas momentu, taču viņi izmantoja to, kas viņiem bija. Mums arī bija pusmomenti, kurus neizmantojām. Cenšamies spēlēt, kā varam,» sacīja Šabala. «Jā, protams, zinājām, kādi futbolisti ir pretiniekam, bet vienkārši devāmies laukumā un spēlējām. Zinājām, ka tie ir meistarīgi spēlētāji. Protams, spēlēt viens pret vienu bija grūti, tomēr laukumā devāmies kā pret jebkuru pretinieku un centāmies pildīt trenera dotos uzstādījumus.»

«Treneris teica, lai šajā spēlē esam vienoti un palīdzam viens otram. Tāpat jābūt arī 100% pašatdevei un, kad tiekam pie bumbas, censties spēlēt futbolu, kombinēt, aizskriet pretuzbrukumos,» atklāja Šabala.

Latvijas izlases uzbrucējs atzina, ka būtu bijis labi, ja komanda pirmajā puslaikā būtu noturējusi bezvārtu neizšķirtu. Tad, iespējams, Portugāle otro puslaiku sāktu ar ofensīvu, kas mājiniekiem pavērtu labas iespējas pretuzbrukumiem.

«Protams, šādas spēles ir svētki ne tikai līdzjutējiem, bet arī futbolistiem. Ir liels gods spēlēt pret tādu spēlētāju kā Ronaldu. It kā viņš daudz neskrien, bet savus momentus izmanto un pāris reizes pret mums sev izkārtoja pozīciju skaistam sitienam. Meistarība ir acīmredzama,» uzsvēra Šabala.
«Pirms spēles man nebija nodoma ar kādu mainīties krekliem. Samainījos ar to, kurš man bija vistuvāk, - Žuāu Moutiņu. Laikam Dāvis Ikaunieks dabūja Ronaldu kreklu, Kaspars Gorkšs kaut ko sarunāja,» atklāja uzbrucējs.

Piektdienas mačā pirmo reizi kopš atgriešanās amatā izlases galvenā trenera amatā bija Aleksandrs Starkovs, kurš aprīlī stājās Mariana Pahara vietā. Tiesa, kā izteicās Šabala, izmaiņu pagaidām nav bijis pārāk daudz, mainījušās vien nianses.

«Pēdējo reizi pie pilnām tribīnēm «Skonto» stadionā spēlējām pret Nīderlandi. Arī tie bija svētki. Bija ļoti patīkami, ka pēc spēles ar Portugāli līdzjutēji palika un mums aplaudēja. Izdarījām visu, ko varējām, un līdzjutēji to sajuta,» noslēdza Šabala.

Jau pirmdien Latvijas izlase turpat «Skonto» stadionā aizvadīs pārbaudes spēli pret Igauniju.

Pēc atlases cikla sešām kārtām B grupā līdere ar maksimālajiem 18 punktiem sešos mačos ir Šveice, Portugāle ar 15 punktiem seko otrajā vietā, attiecīgi septiņi un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai ir četri, bet Latvijai - trīs punkti.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu