Starkovs: Igauņi mūs apspēlēja tīri, bet mēs darīsim visu, lai šādas spēles neatkārtotos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Igaunijas izlase bija pārāka un uzvaru izcīnīja pelnīti, taču Latvijas izlases futbolisti no šā mača mācīsies, lai turpmāk šādas spēles vairs neatkārtotos, pēc pirmdien pārbaudes spēlē pret ziemeļu kaimiņiem ciestā zaudējuma preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas futbola izlase pirmdien «Skonto» stadionā, demonstrējot bālu sniegumu, ar 1:2 (1:0) pārbaudes mačā zaudēja Igaunijas izlasei, atkārtojot komandas antirekordu, jo cieta septīto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas valstsvienība savulaik no 2006.gada oktobra līdz 2007.gada augustam jau bija zaudējusi septiņos mačos pēc kārtas, bet tagad antirekords ir atkārtots. Pēdējo reizi Latvija uzvarēja pērn septembrī, kad 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 1:0 uzvarēja Andoru, taču tagad ir sekojušas septiņas neveiksmes pēc kārtas.

«Viennozīmīgi spēle mums neizdevās un diez vai skatītājiem tribīnēs tā patika. Diemžēl futbolā tā gadās - pēc samērā labām spēlēm dažreiz nākamās neizdodas. Izturos pret šo kā faktu, ka mums nepieciešams vākt pieredzi un iesim uz priekšu, ja gūsim pareizos secinājumus. Dosimies uz priekšu, lai šādas spēles vairs neatkārtotos,» preses konferencē sacīja Starkovs.

Latvijas izlases sniegums uz pretinieku fona bija pablāvs, lai gan rezultātu šajā mačā atklāja tieši mājinieki, kad precīzs bija Dāvis Ikaunieks.

«Jāatzīst, ka šodien mūs igauņi apspēlēja un tas notika tīri. Centāmies presingot, atņemt pretiniekam bumbu, bet nepietika saspēlētības un arī fiziskās sagatavotības, kaut igauņi tāpat pirms divām dienām bija aizvadījuši spēli. Tas mani pārsteidza, un mūsu vārtsargam nācās mūs bieži glābt,» bilda Latvijas izlases treneris.

Starkovs norādīja, ka arī nākamajās izlases kopā sanākšanas reizēs komandai būs jāaizvada divi mači pāris dienu laikā.

«Arī augusta beigās un septembrī mums būs dubultās spēles - jāmeklē risinājumi kā izvairīties, ka pēc vienas nesliktas spēles pēc trim dienām seko drausmīga, jo līdzīgi bija arī martā. Man nepieciešams laiks, atkal un atkal jānoskatās spēle, lai izdarītu secinājumus,» Starkovam vēl nebija atbildes, kāpēc izlasei neizdodas noturēt labu līmeni divos mačos pēc kārtas.

Iepriekšējā reizē, kad valstsvienību vēl trenēja Marians Pahars, Latvijas futbolisti pēc neveiksmes Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 0:1 pret Šveici, pēc tam pārbaudes mačā Tbilisi ar 0:5 kapitulēja Gruzijai. Pēc tam Pahars iesniedza atlūgumu, bet pie valstsvienības stūres atgriezās Starkovs.

«Ļoti daudzi futbolisti mums ir mazpieredzējuši, notiek sastāva atjaunošana, viņiem nepieciešams laiks, lai veidotu saiknes un aprastu. Pēc tam sāksim labāk spēlēt,» optimismu saglabāja treneris. «Ticu, ka ceļš ir pareizs, mūsu shēma un spēlētāji ir pārdomāts solis. Visi jaunie spēlētāji šajās spēlēs sevi parādīja pietiekami labi.»

Lai arī Igaunijas izlase ir Latvijas līmeņa pretinieks, šoreiz mājinieki uzbrukumā darbojās ļoti bikli. «Kad uzņemsim spēkus, mēs varēsim spēlēt kā pirmais numurs pret šādām izlasēm. Iedodiet mums laiku. Esmu pārliecināts par saviem spēkiem un saviem spēlētājiem. Iziesim cauri šim visam un kļūsim labāki,» Starkovs žurnālistiem ieteica būt pacietīgākiem, solot spēles uzlabošanos nākotnē.

Pēc pirmā puslaika treneris nomainīja aizsargu Vitāliju Jagodinski, kurš guvis ceļgala traumu. «Trauma viņam ir hroniska, tāpēc pagaidām grūti pateikt, cik nopietna. Bet viņš ir cīnītājs, un pie maza savainojuma viņš neietu nost no laukuma, tāpēc nedomāju, ka savainojums ir nenopietns,» teica treneris.

Pie otrajiem zaudētajiem vārtiem nepārliecinoši nospēlēja komandas kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš kļūdījās arī spēlēm pret Portugāli, kad tā guva trešos vārtus. Starkovs gan uzsvēra, ka Gorkšam komandā joprojām ir liela nozīme.

«Svarīgi, lai izlasē spēlē labākie, bet ir daudzi, kas šobrīd nevar spēlēt. Gorkšs šajās divās spēlēs parādīja sevi neslikti, izdarīja ļoti daudz, lai jaunie ienāktu komandā un cienījami nospēlētu pret Portugāli. Varbūt tas viņam liedza šodien nospēlēt uz maksimumu,» atzina treneris.

Tikmēr Igaunijas izlases galvenais treneris Martins Reims uzsvēra, ka Igaunijas izlases uzvara pār Latviju viņa vadītajai komandai un līdzjutējiem ir svētki.

«Varbūt mums bija vairāk iniciatīvas, tomēr mājinieki bija izvēlējušies taktiku spēlēt uz pretuzbrukumiem. Ja tas ir veids, kā viņi atrod veidus, lai uzlauztu aizsardzību, labi viņiem. Gaidīju, ka Latvija spiedīs augstāk, tomēr jūtu, ka mēs izskatījāmies nedaudz svaigāki, vieglāk kustējāmies. Varbūt neesmu objektīvs, bet tā izskatījās. Pirmajā puslaikā mums piederēja iniciatīva, tomēr neradījām momentus - ja kontrolē bumbu, tam nav jēgas, ja neradi momentus,» skaidroja Reims, kurš savulaik futbolista karjeras laikā izlasē aizvadīja 157 mačus, kas joprojām ir Igaunijas valstsvienības rekords.

Zīmīgi, ka viņš kādu laiku bija arī Eiropā visvairāk spēļu aizvadījušais futbolists, kamēr viņu neapsteidza ilggadējais Latvijas izlases kapteinis un pašreizējais valstsvienības galvenā trenera asistents Vitālijs Astafjevs.

«Zinājām, ka Starkovam patīk spēlēt ar diviem uzbrucējiem un taktiku 4-4-2, kas dažreiz pāriet uz 5-3-2, bet, kad ieraudzījām trīs centra aizsargus, bija skaidrs, ka izvietojum būs tāds pats kā pret Portugāli, vienīgi gaidījām, ka viņi mūs spiedīs nedaudz augstāk. Uzvara pret Latviju mums ir nedaudz svētki, jo sen nebijām uzvarējuši, īpaši Latvijā. Lai arī pārbaudes spēle, cīņa ar Latviju ir principiāla un esmu priecīgs,» gandarīts bija Reims, kurš par Igaunijas galveno treneri kļuva 2016.gada septembrī.

Jau vēstīts, ka pirms šīs spēles Latvija 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē piektdien mājās ar 0:3 zaudēja Portugālei, bet Igaunija ar 0:2 atzina Beļģijas pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu