Futbola federācija soda naudu mēģinās piedzīt no laukumā izskrējušo bērnu vecākiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) tai piespriesto sodu par bērnu izskriešanu laukumā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Portugāli mēģinās piedzīt no vecākiem, aģentūrai LETA atklāja LFF Projektu un mārketinga nodaļas vadītājs Maksims Raspopovs.

Latvijas futbola izlase piektdien savā laukumā ar 0:3 piekāpās Eiropas čempionei Portugālei. Lielu ažiotāžu izpelnījās šā mača izskaņa, kad vispirms laukumā izskrēja viens bērns, kurš apskāva portugāļu zvaigzni Krištianu Ronaldu, bet neilgu brīdi vēlāk laukumā devās vēl vairāki bērni.

Sagaidāms, ka LFF par šādu bērnu izskriešanu laukumā varētu saņemt naudas sodu, kas varētu būt mērāms pat vairākos desmitos tūkstošu eiro. Otrdien Raspopovs sacīja, ka šo naudas summu federācija mēģinās piedzīt no bērnu vecākiem.

«Jau esam uzrakstījuši vēstuli policijai, lai viņi izvērtē pārkāpumus atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, īpaši ņemot vērā faktu, ka vecāki pēcāk sociālajos tīklos bērnu paveikto pozicionēja kā sasniegumu,» sacīja Raspopovs. «Šāda rīcība absolūti nav pareiza. Izskriešana laukumā var būt apdraudējums spēlētāju un skatītāju drošībai.»

Raspopovs norādīja, ka pēc soda saņemšanas LFF veiks pārrunas ar juristiem, lai domātu, ko darīt tālāk.

«Eiropā bijuši gadījumi, kad naudas sods piedzīts no tiem, kuri izskrējuši laukumā. To centīsimies darīt arī mēs,» sacīja Raspopovs, piebilstot, ka no bērniem atbildību nav iespējams pieprasīt, taču no vecākiem gan. «Videonovērošanas kameras fiksēja, kā vecāki bērnus pārcēluši pāri apmalei.»

Policijā pret vecākiem sāktas arī administratīvas lietas par savu atvašu nepieskatīšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu