Gorkšs: Neviens spēlētājs pēc šādas spēles nevar būt apmierināts ar sevi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Neviens Latvijas izlases futbolists nevar būt apmierināts ar sevi pēc tāda mača, kāds pirmdien tika aizvadīts pret Igauniju, norādīja komandas kapteinis Kaspars Gorkšs.

Latvijas futbola izlase pirmdien «Skonto» stadionā, demonstrējot bālu sniegumu, ar 1:2 pārbaudes mačā zaudēja Igaunijas izlasei, atkārtojot komandas antirekordu, jo cieta septīto zaudējumu pēc kārtas.

«Par sniegumu pret Igauniju neko pozitīvu nevaru teikt. Pēc pirmā puslaika vajadzēja izdarīt secinājumus un laukumā doties labākā formā. Tomēr pārtraukums neieviesa nekādas pozitīvas korekcijas. Uz karstām oglēm nevēlos pateikt neko tādu, kas pēc tam būtu jānožēlo,» pēc mača sarunā ar žurnālistiem skarbs bija Gorkšs. «Katram pašam jābūt lepnumam sevī, lai pēc tāda snieguma kā pirmajā puslaikā paprasītu maiņu vai uz otro puslaiku izietu jau pavisam citā noskaņojumā.»

Gorkšs uzsvēra, ka pirmdien piedzīvotais zaudējums nekā nav saistīts ar treneru izvēlēto taktiku.

«Katram futbolistam ir jāpaskatās pašam uz sevi. Šeit ir runa par pašatdevi, lepnumu un vēlmi uzvarēt nevis par taktiku, tehniku vai spēlēt mācēšanu,» sacīja komandas kapteinis.

«Mēs visu laiku runājam par izlases zemāko punktu, bet visu laiku šķiet, ka ir vēl zemāks punkts. Es negribētu par to runāt, bet neviens spēlētājs pēc šādas spēles nevar būt apmierināts ar sevi. Varam ļoti daudz filozofēt un apvainoties uz citiem, taču vispirms mums ir jāpaskatās pašiem uz sevi. Domāju, ir jāatgriežas pie tā, ka spēlēšanai izlasē ir jābūt saistītai ar ļoti lielu lepnumu. Ja arī zaudējam, tad nedrīkstam to darīt, kā to paveicām mačā pret Igauniju,» atzina Gorkšs, vienlaikus piebilstot, ka izlases kolektīvs ir vienots.

«Šoreiz izlasē bija vairāki jauni spēlētāji, viņiem tika dota iespēja. Citreiz iespējas tiek dotas avansā, taču tās ir jāizmanto. Vai viņiem tas izdevās, jājautā trenerim. Šī viņiem būs lieliska pieredze turpmākajā karjerā, un es ceru, ka tas viņiem palīdzēs augt kā futbolistiem,» pauda pieredzējušais futbolists.

Gorkšs atgādināja, ka ikvienam par spēlēšanu izlasē jābūt lepnam un tā katram futbolistam esot fantastiska iespēja.

«Attaisnojumus var atrast vienmēr. Nešaubos, ka tos mēs varam meklēt futbola sistēmā, dievos, vējā un visā pārējā. Ja mēs vienmēr attaisnojums meklēsim kaut kur citur, progresēt būs ļoti grūti,» uzsvēra Gorkšs. «Man personīgi nolemtības sajūtas nav. Ja man tāda būtu, es būtu pirmais, kurš paceltu rokas un padotos. Es tāds neesmu, varbūt kāds grib, lai to daru, bet domāju, ka komandu var ļoti labi iepazīt sliktos laikos. Ja sāksim visi atmest ar roku, sakot, ka neesam pie vainas, tad arī varēsim secināt, ka nebijām laba komanda.»

Jau vēstīts, ka pirms šīs spēles Latvija 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē piektdien mājās ar 0:3 zaudēja Portugālei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu