Futbola klubs «Jelgava» vienojas ar taizemiešu pussargu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkjelgava.lv

Futbola klubs «Jelgava» noslēdzis vienošanos ar 20 gadus veco pussargu Klēru Hē no Taizemes, piektdien paziņoja vienība.

Jau maijā Hē pievienojās «Jelgavas» meistarkomandas treniņprocesam. Labi pierādot sevi gan treniņos, gan pārbaudes spēlē pret Lietuvas komandu «Sūduvu», jelgavnieku vienība izlēmusi slēgt vienošanos ar futbolistu.

Hē piedzima karenu cilts bēgļu nometnē Taizemes un Mjanmas pierobežu teritorijā, kur pavadīja 10 gadus. No Mjanmas puses bēgļi tika apspiesti, un tūkstošiem karenu nometnes iedzīvotāju nācās atstāt savu dzimto vietu.

Pateicoties Apvienoto Nāciju Organizācijas programmai, Hē kopā ar ģimeni varēja doties prom uz Šefīldu. Anglijā viņš bēgļu nometnē katru dienu spēlējis futbolu basām kājām un neredzējis nekādas iespējas tikt kaut kur prom.

Anglijā viņš varēja spēlēt futbolu, pateicoties labdarības fondam FURD [«Football Unites, Racism Divides»], kur savu karjeru sāka arī premjerlīgas kluba Totenhemas «Hotspur» zvaigzne Kails Vokers.

14 gadu vecumā Hē parakstīja līgumu ar Šefīldas «United» kluba jauniešu akadēmiju. Pēc četriem gadiem Hē parakstīja profesionālo līgumu ar Šefīldas klubu, kas viņu izīrēja Skotijas 2. līgas klubam «Dumbarton».

2016.gada 30. janvārī Hē piedzīvoja debiju pieaugušo futbolā, dodoties uz maiņu spēlē pret «Livingston». Kopumā Skotijas kluba rindās «Jelgavas» jaunpienācējs aizvadīja piecas spēles.

Pēc pusgada Skotijā Hē atgriezās Šefīldā, no kurienes pārgāja uz Lietuvas 1. līgas klubu «Dainava». Ar šo komandu jelgavnieki aizvadīja pārbaudes spēli šā gada 17. februārī, izcīnot uzvaru ar 4:0.

Latvijas «SynotTip» futbola virslīgas kopvērtējumā pēc 11 spēļu kārtām «Jelgava» ieņem trešo vietu ar 19 punktiem. Tikpat punktu ir arī «Liepāja»/«Mogo» komandai, bet līdere ar 22 punktiem ir Jūrmalas «Spartaks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu