«Riga» un «Jelgava» izcīna «sausās» uzvaras futbola virslīgas mačos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

«Riga» komandas futbolisti sestdien «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē savā laukumā «Skonto» stadionā ar 3:0 (2:0) uzvarēja RFS komandu, pārtraucot pretinieku uzvaru sēriju turnīrā, kamēr valsts vicečempione «Jelgava» mājās ar 2:0 (1:0) pieveica «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) vienību.

Divu ambiciozo klubu spēlē «Riga» uzvaras pamatus ielika jau pirmā puslaika sākuma daļā, kad 13.minūtē Valērijs Šabala atklāja rezultātu, bet vēl pēc 15 minūtēm Bogdans Vaščuks pārsvaru dubultoja.

Šabala izcēlās pēc centrējuma teju no laukuma stūra, precīzi sitot ar galvu, bet Vaščuks nodemonstrēja savu tehnisko meistarību, soda laukumā apspēlējot pretinieku un filigrāni ieraidot bumbu vārtos.

RFS otrā puslaika sākumā varēja samazināt rezultatātu, taču komandas kapteinis Igors Kozlovs nerealizēja 11 metru soda sitienu, bumbai pat divas reizes trāpot pa vārtu stabu, līdz tā nonāca «Riga» komandas vārtsarga Vladislava Kurakina rokās.

Tomēr šajā mačā laukuma saimniecei «Riga» piederēja pārsvars, ko tā pārvērta arī trešajos gūtajos vārtos, kad 74.minūtē Daniils Turkovs sitot šķērītē no soda laukuma panāca 3:0.

Uzvarētāji līdz ar to pārtrauca piecu bez uzvarām aizvadītu spēļu sēriju, kamēr RFS pārtrūka trīs uzvaru sērija.

Pirms sezonas «Riga» un RFS neslēpa mērķus pacīnīties par čempionāta medaļām.

Pēdējās cīņās labāk bija veicies RFS komandai, kura bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, piedevām iepriekšējā mačā jūnija sākumā ar 2:0 uzveicot «Liepāja»/«Mogo» komandu. Tikmēr «Riga» iepriekšējos trīs mačus virslīgā bija noslēgusi neizšķirti, bet vēl pirms tam divas reizes zaudējusi, no tām vienu neveiksmi piedzīvojot Latvijas kausa izcīņas finālā.

«Riga» vienībai pēdējos trīs mačos piekliboja spēle uzbrukumā, jo tā bija guvusi tikai vienus vārtus, taču tagad komanda nodemonstrēja, ka tās potenciāls ir lielāks.

Abu komandu pirmā apļa cīņā ar 1:0 uzvaru svinēja «Riga», vienīgos vārtus gūstot Vaščukam.

Vēl vienā 12.kārtas sestdienas spēlē «Jelgava» plkst.19 savā laukumā uzņems «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) komandu.

Tikmēr Zemgales Olimpiskā centra stadionā notikušajā cīņā mājiniece «Jelgava» ar 2:0 uzveica «Metta»/LU komandu. Rezultāts šajā mačā tika atklāts 42.minūtē, kad precīzs bija «Jelgavas» spēlētājs Gļebs Kļuškins, kurš izcēlās ar precīzu tālsitienu.

Mājiniekiem piederēja pārsvars, bet arī «Metta»/LU centās ieķerties spēlē, izveidojot vairākas labas iespējas izcelties, tomēr pārliecinoši darbojās jelgavnieku vārtsargs Kaspars Ikstens.

Savukārt jau spēles beigu daļā «Jelgava» pārsvaru dubultoja, kad 89.minūtē ātrā pretuzbrukumā vārtus guva uz maiņu laukumā nākušais jelgavnieku iaguņu leģionārs Kevins Kaubers, kuram šis bija pirmais precīzais sitiens sezonā.

«Jelgava» pret pēdējā laikā ne pārāk veiksmīgi spēlējošo «Metta»/LU atgriezās uz uzvaru takas, jo jelgavnieki iepriekšējā mačā spēlēja neizšķirti 1:1 ar «Spartaku».

Savukārt «Metta»/LU virslīgā pie uzvaras nav tikuši jau sešos mačos pēc kārtas, taču iepriekšējā mačā spēja atņemt punktus «Riga» komandai, nospēlējot neizšķirti 0:0, bet vēl pirms tam sekoja minimālu zaudējumi RFS un «Spartakam».

Šo komandu pirmā apļa cīņā «Jelgava» viesos uzvarēja ar rezultātu 3:1, lai gan pēc pirmā puslaika bija iedzinējos ar 0:1. Divus vārtus jelgavniekiem guva Mārcis Ošs, kurš šosezon ar sešiem precīziem sitieniem atrodas dalītā otrajā vietā virslīgas labāko snaiperu sarakstā.

12.kārtas pirmā spēle tika aizvadīta piektdien, valsts čempionei un turnīra līderei «Spartakam» grūtā cīņā ar 1:0 uzvarot pastarīti «Babīte»/«Dinamo».

Savukārt spēļu kārta noslēgsies svētdien, kad Kurzemes derbija ietvaros «Liepāja»/«Mogo» uzņems «Ventspili».

Virslīgas čempionātā bija iestājies divu nedēļu pārtraukums, kas bija saistīts ar nacionālo izlašu spēlēm, taču šajā nedēļas nogalē cīņas ir atsākušās.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 25 punktiem 12 spēlēs atrodas Jūrmalas «Spartaks», bet ar 22 punktiem tai seko «Jelgava». Tikmēr 20 punkti ir «Riga» komandai, bet par punktu mazāk ieguvusi «Liepāja»/«Mogo», kurai ir spēle rezervē, tāpat kā «Ventspils» vienībai, kura ir tikusi pie 17 punktiem.

Tikmēr sestā ar 16 punktiem ir RFS, kurai ar deviņiem punktiem seko «Metta»/LU vienība, bet turnīra tabulu noslēdz «Babīte»/«Dinamo», kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja «Spartaks», kam sekoja «Jelgava» un «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu