Krievijas futbolisti ar uzvaru pār Jaunzēlandi sāk Konfederāciju kausa izcīņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Turnīra saimnieki Krievijas izlases futbolisti sestdien Sanktpēterburgā ar 2:0 (1:0) uzveica Jaunzēlandes valstsvienību, ar panākumu sākot tradicionālo Konfederāciju kausa izcīņu, kura tiek rīkota gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra, sacensības izmantojot kā sagatavošanos pirms četrgades nozīmīgākā futbola turnīra.

Krievijas izlasei šajā mačā pret Okeānijas zonas čempioniem jaunzēlandiešiem piederēja liels pārsvars, jau pirmajās minūtēs mājiniekiem neizmantojot divas labas izdevības.

Rezultāts tika atklāts spēles 31.minūtē, kad Jaunzēlande kļūdījās savā laukumā pusē, ļaujot Denisam Glušakovam izskriet uz pretinieku vārtiem. Viņš pārcēla bumbu pāri vārtsargam, taču tā atsitās pret stabu, tomēr bumbu savos vārtos ievirzīja Jaunzēlandes izlases futbolists Maikls Boksels.

Arī otrajā puslaikā notikumus laukumā kontrolēja mājinieki, kuri pārsvaru dubultoja 69.minūtē, kad netraucēti varēja sist Fjodors Smolovs. Arī šajā epizodē kļūdījās Boksels, kurš nespēja pārtvert pretinieka piespēli.

Krievijas un Jaunzēlandes izlases spēlē A apakšgrupā, kurā ir arī Eiropas čempione Portugāle un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempione Meksika, kuras svētdien savā starpā tiksies Kazaņā.

Savukārt B apakšgrupā ir 2014.gada Pasaules kausa uzvarētāja Vācija, Āfrikas čempione Kamerūna, Dienvidamerikas čempione Čīle un Āzijas zonas labākā komanda Austrālija.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu