Krievijā taksists smagi apkrāpis Čīles sporta žurnālistu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Čīles sporta žurnālists Djego Sajess Miranda, ierodoties Krievijā uz FIFA Konfederāciju kausa izcīņu, piedzīvojis nepatīkamu pārsteigumu. Viņu Maskavā smagi apkrāpis kāds taksists, kurš no preses pārstāvja par braucienu no lidostas līdz viesnīcai paņēmis vairāk nekā 700 eiro. Normāli šāds brauciens maksātu aptuveni 10 reizes mazāk.

«Ierados Krievijā un biju ļoti noguris, man līdzi bija liela bagāža. Viss, ko vēlējos, bija - nokļūt pēc iespējas ātrāk līdz viesnīcai. Lidostā samainīju naudu un, izejot no tās, redzēju, ka pie lidostas stāv daudz taksometru. Redzēju, ka cilvēki sēžas iekšā un dodas prom. Es darīju tāpat,» Krievijas medijos citēts čīlietis.

«Čīlē nav pieņemts pirms brauciena prasīt, cik tas maskā, jo to parāda skaitītājs. Kad bijām atbraukuši, taksists man parādīja ciparu 37 ar daudz nullēm. Pēc brīža skaitlis pieauga līdz 40. Viņš skaidroja, ka ir vēla vakara stunda, tāpēc man jāmaksā vairāk. Okei.

Es iedevu 50 000 tūkstošus rubļu. Bet tad man pienāca SMS no drauga, kurš līdz tai pašai viesnīcai aizbrauca par 5 tūkstošiem. Uzreiz sapratu, ka esmu piekrāpts un pieprasīju atdot naudu.

Viņš man atdeva 300 rubļu. Nopietni, vecīt? Teicu, ka izsaukšu policiju. Pirms šķiršanās es nofotografēju mašīnas numuru, lai vēlāk varētu viņu noķert,» stāstīja Miranda.

Vēlāk viņam izdevās naudu atgūt.

«Man atdeva naudu burtiski pēc pāris stundām. Vēl man jautāja, ko darīt ar taksistu - atbrīvot vai sodīt. Izvēlējos pirmo variantu un iedevu viņam piecus tūkstošus, jo tos it kā viņš nopelnīja,» sacīja Čīles žurnālists, kurš ieradās Krievijā atspoguļot savas nacionālās komandas sniegumu Konfederāciju kausa izcīņā.

Tiek ziņots, ka taksometra vadītājs aizturēts un apsūdzēts krāpšanā.

2018. gadā Krievijā risināsies Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs. Sagaidāms, ka šajā laikā cenas tūristiem pieaugs vairakkārt un krāpšanas gadījumu, visticamāk, būs daudz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu