Pertija saņēmis vīzu un vadīs «Liepāju» UEFA Eiropas līgas spēlē Belfāstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas futbola vienības «Liepāja» galvenais treneris Tamazs Pertija ir saņēmis vīzu un varēs vadīt komandu ceturtdien gaidāmajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mačā pret Belfāstas «Crusaders» no Ziemeļīrijas, taču būs jāiztiek bez lielākās daļas leģionāru.

Iepriekš kluba pārstāvjiem bija pietrūcis laika savlaicīgai vīzu nokārtošanai. Tomēr liepājnieki saglabāja cerību iegūt vīzu vismaz Pertijam, tāpēc šonedēļ bija jāveic lidojums uz Parīzi, lai šo jautājumu nokārtotu. Ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) palīdzību tas arī izdevies, lai gan Verpakovskis atklāj, ka tas bijis ļoti dārgs process. Tiesa, komandai tik un tā nāksies iztikt bez lielākās daļas no leģionāru spēlētājiem, jo ceturtdien varēs palīdzēt tikai horvāts Dario Tomičs un argentīnietis Leonels Strumija.

«Izlēmām riskēt un lidot uz Parīzi, lai uztaisītu superprioritātes vīzu uz Ziemeļīriju. Atbalsts no UEFA tika saņemts vēstules formā, kur Lielbritānija tika lūgta izsniegt vīzu. Esam priecīgi, ka tas izdevās,» atvieglojumu pauda Verpakovskis. «Par sastāvu gan lielu bažu nav. Neviens no pamatsastāva spēlētājiem nebūs debitants, jo tikpat kā visi komandā šosezon ir aizvadījuši vismaz vienu spēli,» aģentūrai LETA atklāja Verpakovskis.

Pēc vīzu nesaņemšanas kļuvis skaidrs, ka Liepājā jāpaliek Gruzijas uzbrucējam Giorgi Eristavi, Mauritānijas pussargam Alasanem Djopam, Senegālas aizsargiem Abdulam Gejem un Sejdinam Keitā, Melnkalnes aizsargam Mihailo Tomkovičam, kā arī Latvijas futbolistam ar Krievijas pasi Artjomam Osipovam.

Tāpat uz Belfāstu nav devies vārtsargs Valentīns Raļkevičs, kuram ir Latvijas nepilsoņa pase. Raļkevičs iepriekšējās divas virslīgas spēles sargāja Liepājas komandas vārtus, bet krietni pieredzējušākais Pāvels Doroševs nebija komandas pieteikumā, jo ārstē savainojumu. Tikmēr rezervē bija 20 gadus vecais vārtsargs Krišjānis Zviedris, kuram nav augsta līmeņa spēļu pieredzes.

««Crusaders» ir tipiska britu komanda, kas ik gadu cīnās par Ziemeļīrijas čempiontitulu. Šī vienība ir pārliecināta pār sevi. Mums ir jāmēģina uzspiest savas spēles stils, tad varēsim sasniegt labu rezultātu. Nedrīkstam pakļauties viņu spiedienam. Tad varētu būt grūtības,» norādīja Verpakovskis.

Zīmīgi, ka trešdien nesen dibinātais Latvijas klubs Liepājas «Karosta» izsludināja Verpakovska pievienošanos šai vienībai, lai gan futbolista karjeru viņš noslēdza pirms teju diviem gadiem. Šī komanda spēlē Kurzemes un Zemgales zonā Latvijas otrajā līgā, turklāt sestdien valsts kausa izcīņā aizvadīs spēli pret «Talsi»/«Laidze» futbolistiem. Mača uzvarētāja uzreiz sasniegs turnīra ceturtdaļfinālu, kur varētu spēlēt pret kādu no virslīgas vienībām, jo iepriekš astotdaļfinālā ielozētā «Babīte»/«Dinamo» pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem ir izslēgta no sacensībām.

«Iespējams, ja būs brīvais laiks, aizvadīšu kādu spēli. Varbūt uzspēlēšu jau sestdien,» atklāja Verpakovskis. «Bet to, protams, nevar nosaukt par atgriešanos, tas ir par skaļu teikts. Neesmu trenējies un šaubos, vai es būtu gatavs spēlēt pret virslīgas komandu.»

«Liepāja» pērn piedalījās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur otrajā kārtā zaudēja Austrijas klubam «Salzburg».

Liepājnieki iespēju spēlēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā ieguva tikai pēc tam, kad Latvijas kausu izcīnīja «Ventspils», finālā apspēlējot «Riga» komandu. Ja uzvarētu rīdzinieki, pērn virslīgā ceturtajā vietā palikusī «Liepāja» Eirokausos neiekļūtu.

Šobrīd vienība virslīgā ar 17 punktiem 11 mačos atrodas trešajā pozīcijā, lai gan pirms «Babīte»/«Dinamo» izslēgšanas liepājnieki ar 22 punktiem bija otrie.

Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas vicečempione «Jelgava» UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret «Ferencvaros» no Ungārijas, bet «Ventspils» komandai pretī stāsies Islandes klubs Reikjavīkas «Valur». Savukārt čempione Jūrmalas «Spartaks» UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar pēdējo trīs gadu labāko Kazahstānas vienību «Astana».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu