«Ventspils» nepārvar UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas futbola klubs «Ventspils» ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Islandes komandai Reikjavīkas «Valur», ar tādu pašu rezultātu ciešot zaudējumu divu spēļu summā un neturpinot Eirokausu sezonu.

Līdz ar to vienīgā no Latvijas komandām otro kārtu sasniegusi «Liepāja», kas, pateicoties Artūra Karašauska kompensācijas laika pēdējā minūtē gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (1:0) pārspēja Ziemeļīrijas vienību Belfāstas «Crusaders». Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet, pateicoties Karašauska izbraukumā gūtajiem vārtiem, otrajā kārtā iekļuva liepājnieki. Savukārt pirms tam «Jelgava» savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Ungārijas vienībai «Ferencvaros», divu spēļu summā zaudējot ar 0:3.

Reikjavīkā notikušajā mačā pretiniekiem uzvaras vārtus guva Sigurduns Ejills Laurasons.

Pirmajā puslaikā «Valur» kontrolēja spēles gaitu. Mājiniekiem bija vairāki bīstami vārtu gūšanas momenti, taču ventspilnieku vārtsargs Andrejs Pavlovs nosargāja savu cietoksni neiekarotu. Tikmēr «Ventspils» futbolisti ne reizi neuzsita pa pretinieku vārtiem.

Otrajā puslaikā «Ventspils» pārvarēja «Valur» presingu un pārņēma iniciatīvu. Tiesa, 71.minūtē «Valur» futbolistam pretuzbrukumā izdevās izskriet vienam pret Pavlovu. Ar pirmo mēģinājumu viņiem neizdevās pārspēt «Ventspils» vārtsargu, bet atkārtots sitiens bija veiksmīgs, Laurasonam panākot 1:0.

Piecas minūtes vēlāk sekoja nākamais izgājiens vienatā pret «Ventspils» vārtiem, kas beidzās ar Pavlova pēdējās cerības sodu un noraidījumu. Kurzemniekiem bija palikusi vēl viena maiņa, līdz ar to laukumā varēja doties rezerves vārtsargs Maksims Uvarenko, taču viesi bija palikuši desmit vīru sastāvā. Mazākumā vārti, kas ļautu iekļūt nākamajā kārtā, netika gūti, un «Ventspils» cieta zaudējumu ar 0:1.

«Valur» otrajā kārtā tiksies ar Slovēnijas klubu «Domžale», kas ceturtdien viesos ar 3:2 (1:2) viesos pārspēja Igaunijas vienību Tallinas «Flora».

«Valur» ir Islandes otra titulētākā futbola komanda. Šī vienība valsts čempionu titulu izcīnījusi 20 reizes, taču pēdējo no tiem pirms desmit gadiem. Tāpat «Valur» 11 reizes ir tikusi pie Islandes kausa, to virs galvas ceļot arī pērn un aizpērn, bet šogad desmito reizi šī vienība ieguva Islandes Superkausu.

Klubs ir dibināts 1911.gada maijā, bet šosezon valsts čempionātā ar 20 punktiem deviņos mačos ir Islandes čempionāta līdere, tuvākos sekotājus apsteidzot par diviem punktiem. Pērn turnīru tā noslēdza tikai piektajā vietā un UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā iekļuva kā valsts kausa ieguvēja.

«Valur» rindās šosezon spēlē četri dāņu un viens ASV leģionārs. Komandas galvenais treneris kopš 2014.gada ir Olafurs Johanesons, kurš laika posmā no 2007. līdz 2011.gadam bija arī Islandes izlases galvenais treneris.

Pēdējos gados teicamu sniegumu demonstrē Islandes valstsvienība, kas pērn Eiropas čempionāta finālturnīrā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Tiesa, vietējā čempionāta futbolisti valstsvienībā spēlē maz, taču šogad Lasvegasā notikušajā pārbaudes spēlē pret Meksiku tika izraudzīts eksperimentālāks sastāvs, kas laukumā ļāva doties arī diviem «Valur» futbolistiem - aizsargam Orri Omarsonam un pussargam Sigurduram Larusonam.

«Valur» UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā spēlēja arī pērn, kad ar 0:6 un 1:4 kapitulēja Dānijas klubam «Brondby».

«Ventspils» Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Pērn Pola Ašvorta trenētā komanda aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas otrajai kvalifikācijas kārtai, kur zaudēja Skotijas klubam «Aberdeen» (0:1, 0:3), bet iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu. «Ventspils» ir vienīgais Latvijas klubs, kurš savulaik spēlējis UEFA Eiropas līgas grupu kārtā, to sasniedzot 2009./2010.gada sezonā.

Pērn «Ventspils» izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionātā, bet šosezon ar 11 punktiem 11 mačos atrodas vien sestajā pozīcijā, esot viszemāk starp komandām, kas sacenšas Eirokausos.

Pagājušās sezonas Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks» savu Eirokausu sezonu uzsāks nākamnedēļ, kad UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar pēdējo trīs gadu labāko Kazahstānas vienību «Astana».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu