Mančestras «City» par rekordsummu iegādājas Anglijas izlases aizsargu Vokeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras «City» piektdien par iespaidīgu transfēra summu no cita angļu kluba Totenhemas «Hotspur» iegādājās Anglijas izlases aizsargu Kailu Vokeru.

Britu mediji ziņo, ka darījuma summa par 27 gadus veco futbolistu, ņemot vērā arī bonusus, var sasniegt 54 miljonus sterliņu mārciņu (61 miljonu eiro), kas tādā gadījumā būtu jauna rekordsumma, kas samaksāta par aizsargu.

Līdz šim aizsardzības ampluā spēlētāju transfēra rekords piederēja Parīzes «Saint-Germain» (PSG) komandai, kura 2014.gadā par 50 miljoniem sterliņu mārciņām no Londonas «Chelsea» iegādājās brazīliešu aizsargu Davidu Luisu.

Vokers ar Mančestras «City», kas starpsezonu periodā pamatīgi šķiedusies ar naudu, jau noslēdzis piecu gadu līgumu, kas paredz 150 000 mārciņu (170 000 eiro) lielu atalgojumu nedēļā.

Vokers Anglijas izlasē aizvadījis 27 spēles, pērn piedaloties arī Eiropas čempionāta finālturnīrā.

«Esmu saviļņots pievienojoties «City» komandai un nevaru vien sagaidīt, kad varēšu spēlēt,» klubs citā futbolistu, kurš komandā spēlēs ar otro numuru. «Hoseps Gvardiola [»City» galvenais treneris] ir viens no respektētākajiem treneriem pasaulē un es jūtu, ka viņš man varēs palīdzēt meistarībā sasniegt jaunu līmeni.»

Vokers 2009.gadā no Šefīldas «United» komandas pārcēlās uz «Hotspur», Totenhemas komandai par viņu samaksājot deviņus miljonus mārciņu.

Mančestras «City» līdz ar to šajā starpsezonā jaunu spēlētāju iegādē jau ir iztērējusi aptuveni 128 miljonus sterliņu mārciņu (145 miljonus eiro). Klubs no Lisabonas «Benfica» nopirka brazīliešu vārtsargu Edersonu, bet no Francijas čempiones «Monaco» iegādājās portugāļu pussarga Bernardu Silvu, par abiem kopā samaksājot 78 miljonus sterliņu mārciņu (88 miljonus eiro).

Tāpat «City» vēlas no «Monaco» nopirkt arī aizsargu Benžamēnu Mendī.

Gvardiola pēc aizvadītās sezonas veica «tīrīšanu» sastāvā, atbrīvojot tādus pazīstamus futbolistus kā Hesusu Navasu, Gaelu Klišī, Bakarī Saņā un Pavlo Savaletu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu