Morata: Konte ir galvenais iemesls, kāpēc pievienojos «Chelsea»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Spāņu futbolists Alvaro Morata, kurš par aptuveni 80 miljonu eiro lielu samaksu no Madrides «Real» pārcelsies uz Londonas «Chelsea», piekritis pievienoties Anglijas premjerlīgas čempioniem, galvenokārt pateicoties tieši itāļu trenerim Antonio Kontem, kurš paudis uzticību uzbrucējam.

Morata kļuvis par visu laiku Spānijas dārgāko futbolistu, pievienojoties «Chelsea» par kluba rekordlielu spēlētāja pārejas maksu. Līdz šim lielākais transfērs par spāņu futbolistu bija aptuveni 60 miljoni eiro, ko arī veica «Chelsea», kad 2011.gadā tika nopirkts Fernando Toress no «Liverpool».

Pašlaik 24 gadus vecais Morata pagājušajā sezonā «Real» komandas un Spānijas izlases rindās kopumā guva 22 vārtus 47 spēlēs, taču Madrides klubā viņš neieguva regulāru spēles laiku pie galvenā trenera - leģendārā Zinedina Zidāna, kurš priekšroku deva izcilajam uzbrukuma trio Krištianu Ronaldu, Geretam Beilam un Karīmam Benzemā.

Dienu pēc tam, kad Konte noslēdza jaunu līgumu līdz 2019.gadam ar «Chelsea» komandu, Londonas klubam pievienojās Morata, kurš saņēmis lielu uzticību no trenera puses.

«Es dodos uz komandu, kuras treneris man uzticas. Tas manā gadījumā ir lieliski,» intervijā spāņu sporta laikrakstam AS norādīja Morata, kurš uzturēja ciešu kontaktu ar Konti pirms transfēra darījums tika apstiprināts.

Iepriekš Morata tika saistīts ar pāreju uz citu Anglijas klubu Mančestras «United», tomēr darījums nenotika, turklāt šī vienība nesen iegādājās beļģu uzbrucēju Romelu Lukaku.

«Šī man bijusi savāda vasara, daudz kas ir noticis. Beigās esmu nokļuvis klubā, kas mani vēlējies jau gadiem un nepārtraukti uzturējis kontaktu. Tāpēc esmu ļoti priecīgs. Esmu cītīgi trenējies, lai kāds būtu iznākums. Ir skumji atstāt «Real», bet ceru uz visu to labāko «Chelsea» komandā,» piebilda Morata.

Morata savu profesionāļa karjeru sāka tieši Madrides «Real», tomēr sākotnēji viņam neizdevās nostiprināties karaliskā kluba sastāvā. Līdz ar to viņš 2014.gadā par aptuveni 20 miljoniem eiro tika pārdots Itālijas komandai Turīnas «Juventus». Šajā vienībā spāņu uzbrucējs demonstrēja solīdu rezultativitāti, tāpēc pērn «Real» izmantoja iepriekšējā darījumā panākto vienošanos par spēlētāja atsaukšanu atpakaļ, par to samaksājot 30 miljonus eiro.

Sagaidāms, ka pēc Moratas iegūšanas «Chelsea» tuvākajā laikā oficiāli šķirsies no rezultatīvā Spānijas uzbrucēja Djego Kostas, kuram Konte vairs neredz vietu sastāvā.

«Chelsea» ir seškārtēja Anglijas čempione.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu