«Liepāja»/«Mogo» futbolisti otrajā puslaikā nokārto uzvaru pār «Riga» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

«Liepāja»/«Mogo» «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas mačā pirmdien ar 2:1 (0:1) pārspēja «Riga» komandu, kopvērtējuma tabulā nonākot līdzās otrajā vietā esošajiem rīdziniekiem.

Liepājniekiem šī bija pirmā spēle pēc izstāšanās no Eirokausiem. «Liepāja»/«Mogo», kas kontinenta klubu turnīrā startēja ar nosaukumu «Liepāja», kā vienīgā no trim Latvijas komandām sasniedza UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otro kārtu, taču tajā divu spēļu summā zaudēja Lietuvas komandai Marijampoles «Sūduva».

«Liepāja»/«Mogo» spēles 32.minūtē nonāca iedzinējos, precīzi ar galvu sitot rīdzinieku jaunieguvumam, serbu uzbrucējam Darko Lemajičam. Tiesa, otrā puslaika otrajā pusē vēju futbolisti spēja lauzt cīņas gaitu. Vispirms 72.minūtē senegāliešu aizsargs Sejdins Keitā nonāca viens pretī «Riga» vārtiem, raidot bumbu Vladislava Kurakina sargātajā cietoksnī. Savukārt sešas minūtes vēlāk pēc centrējuma soda laukumā no 15 metriem ar galvu precīzi sita Kristaps Grebis.

«Liepāja»/«Mogo» iepriekšējā virslīgas mačā negaidīti ar 0:1 zaudēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» futbolistiem. Savukārt rīdzinieki iepriekšējo virslīgas maču aizvadīja pirms mēneša, ar 1:0 uzvarot «Jelgavu».

Ciešot zaudējumu Liepājā, Rīgas klubs neizmantoja iespēju kļūt par virslīgas līderi. Zīmīgi, ka arī iepriekšējais zaudējums virslīgā tika ciests pret liepājniekiem, maija vidū piekāpjoties ar 0:2.

«Ventspils» futbolisti virslīgas pastarīšu duelī pirmdien savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja «Metta»/LU vienību.

Mača rezultātu pirmā puslaika vidū atklāja nigērietis Adeleke Akinjemi, kuram izdevās vienatnē izskriet pret pretinieku vārtsargu Dāvi Ošu. Savukārt otrie vārti tika gūti spēles 59.minūtē, kad Akinjemi tautietis Aijeguns Tosins ar tālsitienu panāca 2:0. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 12 minūtes, krievu uzbrucējs Aleksejs Aleksejevs pēc centrējuma soda laukumā raidīja trešo bumbu «studentu» vārtos, nodrošinot komandai pārliecinošu uzvaru.

Tāpat kā Liepājas, arī Ventspils futbolistiem šī bija pirmā spēle pēc izstāšanās no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra. Pirms Eirokausiem tika ciesti divi zaudējumi arī virslīgas spēlēs, bet iepriekšējā uzvara Latvijas čempionātā bija izcīnīta jūnija sākumā pret nu jau diskvalificēto «Babīti»/«Dinamo».

Kā zināms, visas četras Latvijas komandas jau ir izstājušās no Eirokausiem. Tikai «Liepāja», kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā spēlēja bez sava ģenerālsponsora nosaukumā, spēja dramatiski pārvarēt pirmo kārtu, bet otrajā neizmantoja daudzās iespējas un summā piekāpās Lietuvas komandai Marijampoles «Sūduva».

Tāpat pēdējā mēneša laikā galveno treneri zaudējusi čempione un kopvērtējuma līdere Jūrmalas «Spartaks», jo polis Mareks Zubs izlēma pievienoties Baltkrievijas klubam Soļigorskas «Šahtjor». Lielākā daļa komandu arī aktīvi papildināja sastāvus vasaras pāreju loga periodā, tomēr, piemēram, «Ventspils» un «Metta»/LU tikai atvadījās no futbolistiem. «Ventspili» pameta pērnās sezonas uzbrukuma līderis Ģirts Karlsons un viens no aizsardzības balstiem Nikola Boranijaševičs, bet no «Metta»/LU aizgāja pussargs Ingars Sarmis Stuglis.

«Metta»/LU pirms nedēļas viesos pārsteidzoši ar 1:0 uzvarēja «Liepāja»/«Mogo» futbolistus. Ja rīdziniekiem pirmdien izdotos pieveikt arī otru Kurzemes vienību, viņi kopvērtējumā būtu izkļuvuši no pēdējās pozīcijas.

Pēdējā mēneša laikā ir aizvadītas vien divas virslīgas spēles, turklāt arī tagad netiks izspēlēta pilna kārta un čempionāts pilnvērtīgi atsāksies vien šajā nedēļas nogalē.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 22 punktiem 11 mačos ir «Spartaks», kam ar 20 punktiem 13 seko «Riga» un «Liepāja»/«Mogo», bet «Jelgavai» ir 17 punkti 12 cīņās.

Tālāk ar 16 punktiem RFS futbolisti, 14 punkti ir «Ventspilij», bet turnīra tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz «Metta»/LU.

Virslīgas astotā komanda «Babīte»/«Dinamo» pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu