Futbola federācijai piespriež 10 000 eiro sodu par nekārtībām Rīgā mačā pret Portugāli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Futbola federācijai (LFF) piespriests sods 11 000 Šveices franku apmērā (aptuveni 9 800 eiro) par nekārtībām, kas notika 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas mačā 9.jūnijā pret Eiropas čempioni Portugāles izlasi «Skonto» stadionā Rīgā, vēsta Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Šajā mačā Latvijas futbolisti ar rezultātu 0:3 piekāpās Portugālei. Spēles beigās laukumā izskrēja kāds puika un arī meitene, lai nofotografētos un apskautu četras reizes par pasaules gada labāko futbolistu atzīto Krištianu Ronaldu.

FIFA sodu piespriedusi, jo apsardze pieļāva bērnu izskriešanu laukumā, kā arī sankcijas ir saistītas ar to, ka spēli vērojuši skatītāji uz stadiona jumta.

Pēc šī mača laukumā izskrējušo bērnu vecākiem tika sāktas administratīvās lietvedības. LFF arī pauda nodomu mēģināt naudas sodu piedzīt no bērnu vecākiem.

Viens no laukumā izskrējušajiem bērniem ir puisēns vārdā Olivers. Viņa mamma Evita, kura puisēnu pārcēla pāri nožogojumam, sociālajos tīklos pauda lepnumu par savu dēlu. «Viņš to gribēja izdarīt Barselonā pirms gada, bet pārāk jaudīga apsardze bija... bet sapņi piepildās,» norādīja māte.

Šīs nav pirmās sankcijas, ko LFF saņēmusi šajā PK kvalifikācijas ciklā. FIFA nepilnus 10 000 eiro lielu sodu piesprieda arī par nekārtībām mačā pret Ungāriju pērnā gada 10.oktobrī, kad Latvijas izlase Rīgā zaudēja ar 0:2.

Toreiz sods tika piešķirts par līdzjutēju neadekvātu rīcību - žogu demolēšanu un sprāgstvielu lietošanu. kā arī par nepietiekamu drošības kontroli pie stadiona ieejas.

Zīmīgi, ka arī pirms 13 gadiem (2004.gadā) Latvijas un Portugāles futbolistu spēle Rīga izraisīja ažiotāžu. Toreiz laukumā ar kailām krūtīm izskrēja tobrīd vēl astoņpadsmit gadus vecā meitene Liene Buldure, kura, vēlāk piedaloties arī televīzijas šovos, sevi dēvēja par Zemeni. Kā vēlāk izrādījās, tas bija reklāmas triks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu