Latvijas futbolists Cauņa pēc vairāk nekā gada atgriežas laukumā un gūst vārtus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa sestdien pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma atgriezās laukumā un guva vārtus pašmāju vienības RFS pārbaudes spēlē.

RFS sestdien Arkādijas stadionā pārbaudes mačā ar 8:1 (4:0) sagrāva «komanda.lv» pirmās līgas dalībnieci «Alberts».

RFS vienībai šajā mačā piederēja izteikts pārsvars, bet laukumā mača 70.minūtē uz maiņu devās arī Cauņa, kurš komandas rindās ir jau ilgāku laiku, tomēr laukumā līdz šim vēl nebija devies. Zīmīgi, ka pussargam bija nepieciešamas tikai deviņas minūtes, lai izceltos arī ar vārtu guvumu.

Pašlaik 29 gadus vecais Cauņa RFS komandas rindas papildināja jau marta izskaņā, bet janvārī ar viņu līgumu pārtrauca slavenais Krievijas klubs Maskavas CSKA. Pussargs ilgu laiku mocījies ar savainojumiem un pēdējo reizi viņš kādā spēlē bija piedalījies pagājušā gada aprīlī.

Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists trīs reizes - 2013., 2014. un 2016.gadā - kļuva par Krievijas čempionu, kā arī spēja divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. 2014.gada novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Pirms tam Cauņa karjeras laikā pārstāvējis Rīgas komandas «Olimps» un «Skonto», bet 2009.gadā viņš bija izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - «Championship» - klubam «Watford».

Pussargs Latvijas izlases sastāvā iepriekšējo reizi spēlēja 2014.gada rudenī. Cauņa valstsvienībā kopumā aizvadījis 44 spēles, kurās guvis 12 vārtus.

RFS komanda «SynotTip» virslīgas kopvērtējumā ar 16 punktiem 12 spēlēs ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu