«Riga» pēc abpusējas vienošanās lauž līgumu ar galveno treneri Perevertailo

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Ambiciozā «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas komanda «Riga» svētdien paziņoja par līguma izbeigšanu ar galveno trenri Jevgēņiju Perevertailo.

Šādu lēmumu kluba vadība pieņēmusi pēc neveiksmīgās pēdējās spēles Latvijas virslīgā, kurā «Riga» viesos ar 1:2 zaudēja «Liepāja»/«Mogo» komandai. Līgums izbeigts pēc abpusējas vienošanās.

Patlaban 62 gadus vecais Perevertailo sezonas sākumā «Riga» galvenā trenera amatā nomainīja citu Krievijas treneri Vladimiru Volčeku, bet pirms viņa oficiālas pievienošanās Rīgas komandas galvenā trenera vietas izpildītāja amatu ieņēma Mihails Koņevs.

Perevertailo, kurš savulaik kā futbolists bija pussargs, trenera karjeru uzsāka 1991.gadā, bet 2011.gadā Perevertailo kļuva par Krievijas pēc spēka otrās līgas kluba Kaļiņingradas «Baltika» galveno treneri, kur strādāja kopā ar «Riga» un Latvijas izlases pussargu Artūru Zjuzinu, kā arī vārtsargu Aleksandru Koliņko. Šajā komandā viņš nostrādāja trīs gadus.

Pēc tam Perevertailo vienu sezonu nostrādāja «Tosno» vienībā līdz kļuva par Krievijas premjerlīgas kluba «Ufa» galveno treneri. Pēdējā pieturvieta pirms došanās uz Latviju viņam bija Krievijas pēc spēka otrās līgas klubs Novosibirskas «Sibirj».

«Riga» uzsver, ka pēc Perevertailo stāšanās pie stūres, komandai bija labs posms, jo galvaspilsētas komanda iekļuva Latvijas kausa finālā, kā arī virslīgā guva divus panākumus pēc kārtas. Taču tad sekoja zaudējums kausa finālā, bet punktu visam pielika pirmdien piedzīvotā neveiksme pret liepājniekiem.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 22 punktiem 11 mačos ir Jūrmalas «Spartaks», kam ar 20 punktiem 13 spēlēs seko «Liepāja»/«Mogo» un «Riga», bet «Jelgavai» ir 17 punkti 12 cīņās.

Tālāk ar 16 punktiem seko RFS futbolisti, 14 punkti ir «Ventspilij», bet turnīra tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz «Metta»/LU.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu