Treneris del Boske: Futbola transfēri ir zaudējuši kontroli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bijušais Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske ir nobažījies par pēdējā laikā milzīgajām naudas summām, kas tiek tērētas futbolistu iegādei. Viņš uzskata, ka jārod risinājums, lai to apturētu.

«Ir nopietni jārisina jautājums, kas saistīts ar spēlētāju transfēriem, jo tas ir zaudējis kontroli,» Spānijas laikraksts «Marca» citē del Boski. «Tas ir jāapstādina. Pretējā gadījumā notiks tā, ka katram, kuram ir daudz naudas, futbolistu tirgū varēs darīt, ko vien vēlas.»

66 gadus vecais del Boske nav vienīgais, kas uzskata, ka pēdējā laikā pasaules spēcīgākie klubi spēlētāju iegūšanai tērē pārāk daudz naudas. Neadekvāti. Tas kropļojot futbola tirgu kopumā.

Iepriekš pieredzējušais Itālijas vārtsargs Džanluidži Bufons pauda neizpratni par klubu milzu tēriņiem, konkrēti piesaucot Brazīlijas futbola zvaigznes Neimara gadījumu, kurš esot tuvu pārejai no Spānijas granda «Barcelona» uz Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

Ja Neimara pāreja notiks, tad tā kļūs par dārgāko futbola vēsturē. Tiek lēsts, ka PSG gatavs šķirties no 220 miljoniem eiro.

Līdzšinējais futbola transfēra rekords reģistrēts pagājušajā vasarā, kad Anglijas klubs Mančestras «United» no Bufona pārstāvētās Turīnas «Juventus» iegādājās franču pussargu Polu Pogbā par 105 miljoniem eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu