Cik turpmāk pelnīs futbola zvaigzne Neimars?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Jau tuvākajās dienās gaidāms, ka oficiāli apstiprinās lielāko futbola transfēru jeb spēlētāja pāreju sporta vēsturē - brazīlietis Neimars no Spānijas kluba «Barcelona» pārcelsies uz Francijas komandu Parīzes «Saint-Germain» (PSG) par rekordlielu līguma izpirkuma maksu - aptuveni 222 miljoni eiro. Ieguldot tik milzīgus līdzekļus, lai nopirktu vienu spēlētāju, kādu algu PSG gatava maksāt Neimaram?

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka PSG gatava Neimaram sezonā maksāt 45 miljonus eiro lielu algu pirms nodokļu nomaksas. Patlaban 25 gadus vecais futbolists nedēļā pelnīs aptuveni 865 000 eiro.

Tiek vēstīts, ka PSG ar Neimaru gatavojas slēgt līgumu uz piecām sezonām, līdz ar to kopējie Parīzes kluba tēriņi viena spēlētāja iegādei un pēc tam algas samaksai varētu sasniegt teju 450 miljonus eiro.

Žurnāla «Forbes» apkopotā informācija liecina, ka Neimars patlaban ir vienīgais futbolists, kurš ar personīgajām reklāmām nopelna vairāk nekā par spēlēšanu «Barcelona» komandas rindās.

Neimaram ir sponsora līgumi ar globāliem brendiem kā «Nike», «Gillette», «Panasonic» un «Beats by Dre», kurus pārstāvot futbolists gadā nopelna aptuveni 22 miljonus ASV dolāru (18,6 miljoni eiro). Savukārt kā spēlētājs «Barcelona» sastāvā viņš saņem aptuveni 15 miljonus dolāru (12,7 miljoni eiro).

Vienojoties ar PSG komandu, Neimars kļūtu par apmaksātāko futbolistu pasaulē, rēķinot spēlētāja tīro algu klubā. «Barcelona» zvaigzne argentīnietis Lionels Mesi jūlija sākumā noslēdza līgumu, kura ietvaros viņš saņems aptuveni 560 000 eiro nedēļā.

Savukārt cits futbola spīdeklis portugālis Krištianu Ronaldu, kurš patlaban ir apmaksātākais sportists pasaulē, Spānijas kluba Madrides «Real» saņem aptuveni 408 tūkstošus eiro nedēļā.

Interesanti, ka pagaidām lielākā alga ir argentīnietim Karlosam Tevezam, kurš ir savas karjers beigu posmā, taču Ķīnas klubā Šanhajas «Shenhua» saņem apmēram 688 000 eiro nedēļā.

Pēc jūnija sākumā publicētajiem «Forbes» datiem Neimars bija vien 18.vietā pasaulē bagātāko sportistu sarakstā, kurā trīs vadošās pozīcijas ieņem attiecīgi Ronaldu, Nacionālās basketbola asociācijas zvaigzne Lebrons Džeimss un Mesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu