«Barcelona» saņēmusi rekordaugstu summu par Neimara līguma izpirkšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spānijas futbola grands «Barcelona» saņēmis 222 miljonu eiro lielo izpirkuma summu par brazīliešu zvaigznes Neimara līgumu, līdz ar to viņam nav šķēršļu pievienoties Francijas komandai Parīzes «Saint-Germain» (PSG), vēsta klubs.

222 miljonu eiro liela izpirkuma maksa ir pārliecinoši lielākā summa, ko kāds klubs iztērējis par futbolistu. Līdzšinējais pāreju rekords bija 105,2 miljoni eiro, ko pērn Mančestras «United» komanda samaksāja par Polu Pogbā.

«Ceturtdienas pēcpusdienā Neimara likumīgie pārstāvji viesojās «Barcelona» kluba birojā un futbolista vārdā pārskaitīja 222 miljonus eiro par līguma pārtraukšanu. Klubs darījuma detaļas nodos Eiropas Futbola federāciju asociācijai (UEFA), lai tā varētu noteikt tālākās darbības, kas izriet no šī darījuma,» teikts Barselonas kluba paziņojumā.

Neimaram līgums ar «Barcelona» bija uz vēl četriem gadiem.

Ar «Barcelona» komandu Neimars 2015.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā un divas reizes ir kļuvis par Spānijas čempionu. Viņš šim klubam pievienojās 2013.gadā un kopš tā laika kopumā 186 spēlēs guvis 105 vārtus.

Spānijas futbola čempionāts jeb «La Liga» nav apstiprinājis Neimaram noteikto līguma izpirkuma maksu 222 miljonus eiro, kavējot futbolista pāreju no «Barcelona» uz PSG.

Futbolista pārstāvji paredzēja, ka pāreja tiks pabeigta līdz nedēļas beigām, jo «Barcelona» jau ziņoja, ka 25 gadus vecā uzbrucēja pāreja būs iespējama, tiklīdz būs nokārtotas visas formalitātes, ieskaitot izpirkuma maksu.

Neimars trešdienas rītā ieradās «Barcelona» bāzē, taču pirms treniņa komandas biedriem paziņoja, ka pārceļas uz PSG, savukārt vēlāk par šo faktu informēja arī pašu klubu.

«Barcelona» prezidents Hoseps Bartomeu iepriekš paziņoja, ka Neimars netiks pārdots. Tāpat runas par Neimara došanos uz Parīzi noliedza kluba jaunais galvenais treneris Ernesto Valverde, sakot, ka tās ir tikai baumas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu