Dembelē neapmeklē treniņu, taču «Borussia» nav nodoma viņu pārdot «Barcelona»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA./LETA

Talantīgais Francijas futbola izlases uzbrucējs Usmans Dembelē ceturtdien izlaida Vācijas bundeslīgas komandas Dortmundes «Borussia» treniņu, tomēr vienība paziņojusi, ka tā noraidījusi Spānijas granda «Barcelona» piedāvājumu viņu iegādāties.

«Barcelona» ieguva brīvus finanšu līdzekļus, kad tā par rekordlielu summu 222 miljoniem eiro Francijas komandai Parīzes «Saint-Germain» pārdeva brazīlieti Neimaru. Spānijas klubs tagad ir jauna uzbrucēja pozīcijas spēlētāja meklējumos.

Franču mediji spekulējuši, ka «Barcelona» par Dembelē būtu gatavi maksāt 130-150 miljonus eiro, tomēr Dortmundes vienība piedāvājumu esot noraidījusi.

«Godīgi sakot, man nav ne jausmas, kāpēc viņš nebija šeit,» futbolista neierašanos uz treniņu medijiem preses konferencē komentēja «Borussia» galvenais treneris Peters Boss. «Centāmies ar viņu sazināties, tomēr neizdevās. Ceru, ka nav noticis nekas slikts.»

Pašlaik 20 gadus vecais Dembelē uz «Borussia» pārcēlās pirms gada no «Stade Rennais» komandas, pirmajā sezonā bundeslīgā parādot veiksmīgu sniegumu, kas tagad cēlis viņa vērtību. 32 bundeslīgas mačos viņš guva sešus vārtus un komandas biedriem asistēja 12 reizes, kas čempionātā bija otrs labākais rādītājs rezultatīvajās piespēlēs.

Kā paziņojumā paudusi «Borussia» vienība, «Barcelona» izteikusi piedāvājumu, kas «neatspoguļo spēlētāja vērtību pašreizējā ekonomiskajā situācijā Eiropas transfēru tirgū». Tomēr, ja summa tiešām ir tik ievērojama, tas būtu milzīgs ieguvums «Borussia» komandai, kas vien pirms gada par Dembelē samaksāja 15 miljonus eiro.

Pirms Neimara darījuma līdzšinējais pāreju rekords pasaules futbolā bija 105,2 miljoni eiro, ko pērn Mančestras «United» komanda samaksāja par franču pussargu Polu Pogbā.

Jau ziņots, ka Anglijas premjerlīgas klubs «Liverpool» noraidījis «Barcelona» vienības 100 miljonu eiro piedāvājumu par brazīliešu uzbrūkošo pussargu Felipi Kutinju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu