«Barcelona» par 40 miljoniem eiro iegādājas savulaik Lietuvā spēlējušo Paulinju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spānijas futbola grands «Barcelona» par 40 miljoniem eiro iegādājies brazīliešu pussargu Paulinju, vēsta klubs. 29 gadus vecais futbolists līdz šim pārstāvēja Ķīnas komandu Guandžou «Evergrande», taču pirms desmit gadiem viņš spēlēja Lietuvā.

«Barcelona» vēsta, ka Paulinju noteikta 120 miljonus eiro liela izpirkuma maksa. Futbolists otrdien izies medicīniskās pārbaudes Spānijas klubā.

Paulinju iepriekš savā karjerā nepilnas divas sezonas nospēlēja Anglijas premjerlīgas klubā Totenhemas «Hotspur», kas viņu 2013.gadā iegādājās par 20 miljoniem eiro no Brazīlijas komandas «Corinthians».

Savukārt 2015.gadā Paulinju pārcēlās uz Ķīnu, kad viņu par 14 miljoniem eiro nopirka «Evergrande». Brazīlijas futbolists Ķīnas Superlīgā trīs sezonas laikā guva 16 vārtus, palīdzot komandai divas reizes izcīnīt čempionu titulu.

Karjeras sākuma posmā 2006. un 2007. gadā Paulinju pārstāvēja šobrīd vairs neeksistējošo Lietuvas klubu «Vilnius», kura sastāvā 38 mačos izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem. Turpinājumā viņš uzspēlēja arī Polijā, bet 2010.gadā atgriezās dzimtenē, ilgāku laiku lieliski pārstāvot «Corinthians» komandu.

Brazīlijas valstsvienības rindās Paulinju aizvadījis 41 spēli un guvis 9 vārtus. Trīs no tiem viņš guva martā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā, palīdzot savai izlasei izbraukumā ar «hat-trick» pieveikt Urugvaju ar 4:1 (1:1).

Jau ziņots, ka «Barcelona» komandu šovasar atstāja cits Brazīlijas futbolists - Neimars, kurš par rekordlielu līguma izpirkuma maksu 222 miljoniem eiro pārcēlās uz Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain».

«Barcelona» centusies iegādāties talantīgo Vācijas bundeslīgas komandas Dortmundes «Borussia» un Francijas izlases uzbrucēju Usmanu Dembelē, kā arī brazīliešu uzbrucēju Filipi Kutinju no Anglijas komandas «Liverpool». Abas vienības paziņojušas, ka spēlētāji netiks pārdoti, kaut spekulācijas par viņu pārejām šobrīd turpinās.

«Barcelona» svētdien savā laukumā ar 1:3 (0:0) piekāpās Madrides «Real» futbolistiem Spānijas Superkausa izcīņas pirmajā mačā. Atbildes spēle paredzēta 17.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu