Azārs: Pēc Neimara pārcelšanās uz PSG esmu vērts 300 miljonus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc brazīliešu futbolista Neimara pārcelšanās uz Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain» (PSG) par pasaulē rekordlielu līguma izpirkuma maksu tirgū krietni augusi spēlētāju cena. Anglijas premjerlīgas čempionvienības Londonas «Chelsea» uzbrūkošais pussargs Edens Azārs daļēji jokojot atzīst, ka viņš šobrīd varētu būt pat 300 miljonu eiro vērts.

Šovasar pasauli satricināja Neimara pārcelšanās uz PSG komandu par 222 miljonu eiro lielu līguma izpirkuma maksu no Spānijas granda «Barcelona». Šī darījuma summa ir vairāk nekā divas reizes lielāka par iepriekšējo rekordu, kad pagājušajā vasarā Anglijas klubs Mančestras «United» iegādājās franču pussargu Polu Pogbā par 105 miljoniem eiro Itālijas komandas Turīnas «Juventus».

Pēc Neimara darījuma tirgū krietni augusi futbolistu cena. «Barcelona» nesen iegādājās franču uzbrucēju Usmanu Dembelē par 105 miljoniem eiro. Atsevišķu bonusu rezultātā šī summa var pieaugt līdz pat 150 miljoniem. 20 gadus veco futbolistu Vācijas klubs Dortmundes «Borussia» pērn nopirka par nieka 15 miljoniem eiro.

«Nezinu, cik es varētu maksāt. Varbūt 300 miljonus eiro? Tas ir atkarīgs no situācijas tirgū. Neimars ir brazīlietis, viņam ir liels potenciāls, viņš ir gadu jaunāks par mani un spēlējis «Barcelona». Transfēra summa ir atkarīga arī no līguma nosacījumiem un daudzām citām lietām. Redzēsim, cik esmu vērts, ja vēl kādreiz tikšu pārdots,» Azāra teikto citē portāls «Goal».

«Chelsea» komandai pašlaik 26 gadus vecais Azārs pievienojās 2012.gadā. Anglijas klubs futbolistu iegādājās par 40 miljoniem eiro no Francijas komandas «Lille». Viņu atzina par 2014./15. gada sezonas Anglijas premjerlīgas labāko spēlētāju. Tajā un arī pagājušajā sezonā Azārs kļuva par premjerlīgas čempionu Londonas kluba rindās.

«Par transfēriem sevišķi nedomāju. Kaut gan tas man bija ienācis prātā [ka varētu pievienoties «Barcelona» pēc Neimara aiziešanas]. Daudz kas ir noticis spēlētāju pārejas logā. Tas ir labi. Katru reizi, kad kāds atstāj klubu, spēlētāja vietu ieņem cits. Ja tas neesmu es, tad tas ir kāds cits. Tomēr es jūtos labi «Chelsea» komandā. Esmu tajā sācis sesto sezonu un izbaudu to,» sacīja Azārs.

Šosezon Azārs vēl nav devies laukumā premjerlīgā, taču pagājušajā sezonā šajā čempionātā 36 mačos viņš izcēlās ar 16 gūtiem vārtiem un 5 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu