Beļģijas futbolisti gūst 9 vārtus Pasaules kausa kvalifikācijas mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Beļģijas futbolisti ceturtdien savā laukumā ne brīdi nežēloja pretinieku, izcīnot graujošu uzvaru pār Gibraltāru ar rezultātu 9:0 (6:0).

Beļģiem pa «hat-trick» guva Anglijas premjerlīgas līdervienības Mančestras «United» uzbrucējs Romelu Lukaku un arī Francijas kluba Parīzes «Saint-Germain» aizsargs Tomā Menjē.

Savukārt vēl pa vieniem vārtiem guva Edens Azārs, Drīss Mertenss un Aksels Vitsels.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā Gibraltārs dala pēdējo 206. vietu ar vēl vairākām pundurvalstīm.

Kaut arī tika piedzīvots zaudējums ar milzīgu rezultāta starpību, Gibraltāra Futbola asociācija pauda uzslavas Beļģijas futbolistiem un vēlēja viņiem veiksmi nākamgad Pasaules kausā.

Lai garantētu ceļazīmi uz Pasaules kausu, kas nākamgad risināsies Krievijā, beļģiem nepieciešama vairs tikai viena uzvara, jo neveiksmes piedzīvoja tuvākie sekotāji.

Šajā H apakšgrupā par pārsteigumu parūpējās Igaunija un Kipra. Igauņi viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Grieķiju. Savukārt Kipra ar 3:2 (0:2) savā laukumā uzvarēja Bosniju un Hercegovinu.

Bosnieši pēc Toni Sunjiča un Edina Višča vārtu guvumiem pārtraukumā devās ar 2:0 savā labā, taču mājinieki otrajā puslaikā 11 minūšu laikā guva trīs vārtus un izcīnīja uzvaru. Kipriešiem izcēlās Dimitris Kristofi, Vincents Labans, Pjers Sotiriu.

Beļģi septiņās spēlēs tikuši pie 19 punktiem, Grieķijas kontā ir 13 punkti, bet Bosnija un Hercegovina guvusi 11 punktus. Ceturtā ar desmit punktiem ir Kipra, Igaunijas kontā ir pieci punkti, bet Gibraltārs cīnās bez punktiem.

Tikmēr A apakšgrupā divu grandu duelī Francija ar rezultātu 4:0 (1:0) uzvarēja Nīderlandi. Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Tomā Lemārs, bet pa reizei izcēlās arī Antuāns Grīzmans un Kiljans Mbapē.

Finanses nežēlojošā Francijas futbola komanda Parīzes «Saint-Germain» (PSG) panākusi vienošanos par «Monaco» komandas daudzsološās zvaigznes Mbapē īri. Kā vēsta PSG, 18 gadus vecais Mbapē tiks īrēts līdz nākamā gada 30.jūnijam, bet darījums paredz, ka pēc tam vienošanās tiks pagarināta līdz 2022.gadam.

Vēl šajā apakšgrupā uzvaru izcīnīja Luksemburga, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) negaidīti apspēlēja Baltkrieviju. Luksemburgas izlasei uzvaras vārtus 60.minūtē guva Daniels da Mota.

Citā šīs apakšgrupas spēlē Bulgārija savu skatītāju priekšā ar 3:2 (2:2) uzvarēja Zviedriju.

Bulgāriem vārtus guva Staņislavs Manolevs, Georgijs Kostadinovs un Ivailo Čočevs, bet zviedriem izcēlās Mikaēls Lustigs un Markuss Bergs.

A apakšgrupā Francijai ir 16 punkti septiņās spēlēs, 13 punktus guvusi Zviedrija, 12 punkti ir Baltkrievijai, desmit punkti Nīderlandei, pieci Baltkrievijai, bet četri Luksemburgai.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu