Meksikas futbolisti kā pirmie no CONCACAF zonas kvalificējas PK finālturnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Meksikas futbola izlase piektdien kā pirmā no Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) kvalificējās 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram.

Meksikāņi savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Panamu.

Vienīgos vārtus Meksikas izlases labā guva Nīderlandes futbola kluba Eindhovenas PSV uzbrucējs Irvins Losano.

Meksikas futbolisti CONCACAF piektās kārtas septiņās spēlēs izcīnījuši piecas uzvaras un divreiz cīnījušies neizšķirti, nodrošinādami vismaz trešo vietu grupā un ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Vēl piektdien Kostarika ar 2:0 (1:0) viesos pārspēja ASV.

Kostarikāņiem abus vārtus guva Amerikas Futbola līgas (MLS) kluba Sanhosē «Earthquakes» uzbrucējs Markoss Urena.

Tikmēr Hondurasa pretinieku laukumā ar 2:1 (2:0) apspēlēja Trinidādu un Tobāgo.

Hondurasa jau spēles 16.minūtē pēc Aleksandra Lopesa un Alberta Elisa sitieniem bija panākusi 2:0, bet otrajā puslaikā Džoevins Džonss vienus vārtus atguva.

Piecas kārtas pirms piektā posma beigām Meksikai septiņās spēlēs ir 17 punkti, Kostarika tikusi pie 14 punktiem, ASV un Hondurasai ir pa astoņiem punktiem, Panamas kontā septiņi punkti, bet Trinidāda un Tobāgo tikusi pie trim punktiem.

CONCACAF zonā izšķirošajā, piektajā, posmā līdz oktobra sākumam noskaidros trīs komandas, kas finālturnīrā iekļūs automātiski, bet vēl vienai izlasei ceļazīme būs jāizcīna starpkontinentālajās pārspēlēs ar vienu no Āfrikas zonas izlasēm.

Vieta Pasaules kausā ir garantēta Krievijai, kā pirmā no atlases cikla martā uz to tika Brazīlija, Irānas izlase kā trešā vietu uz finālturnīru nodrošināja jūnijā, bet šonedēļ ceļazīmi ieguva arī Japāna.

Šajās dienās, kad ir vairākās zonās notiek kvalifikācijas spēles, tiks uzzinātas vēl vairākas izlases, kas nākamgad brauks uz Krieviju.

No citām zonām Āzijā otrdien noslēgsies otrā kārta, kurā bez Japānas tiks noskaidrota vēl viena finālturnīra dalībniece. Āfrikā pašlaik tiek aizvadītas, izšķirošā, trešā posma sacensības, kas ilgs līdz novembrim, noskaidrojot piecas finālturnīra dalībnieces, arī Eiropas zonā visas 13 finālturnīra dalībnieces tiks noskaidrotas līdz novembrim, bet Dienvidamerikā oktobrī noslēgsies pamata kārta, noskaidrojot četras finālturnīra dalībnieces un piekto komandu, kas piedalīsies pārspēlēs ar Okeānijas zonas labāko vienību, kas būs Jaunzēlande vai Zālamana Salas.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā risināsies no 2018.gada 14.jūnija līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu