Antirekordu sasniegušie Latvijas futbolisti uzņem spēcīgo Šveici (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lff.lv

Latvijas vīriešu futbola valstsvienība, kas sasniegusi zaudējumu sērijas antirekordu, svētdien savā laukumā «Skonto» stadionā Rīgā spēkosies ar Šveices izlasi, kas pēc septiņām spēļu kārtām ir B apakšgrupas līdere 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Spēles sākums plkst. 21.45 un to tiešraidē translēs LTV7.

Latvijas izlase ir zaudējusi astoņas spēles pēc kārtas, kas ir valstsvienības antirekords. Septiņu zaudējumu sērija Latvijas izlasei bija pirms desmit gadiem.

Turpretī šveicieši guvuši astoņas uzvaras pēc kārtas, turklāt šajā panākumu sērijā ielaisti tikai trīs vārti. Šveices izlase ir apakšgrupas līdere, par trim punktiem apsteidzot pat Eiropas čempioni Portugāli.

Latvijas izlase iepriekšējo spēli aizvadīja ceturtdien, izbraukumā ar 1:3 zaudējot Ungārijai, savukārt paralēli notikušajā mačā Šveice savā laukumā ar 3:0 apspēlēja Andoru.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvijas izlase viesos ar 0:1 zaudēja Šveicei. Abas komandas iepriekš savā starpā kopumā tikušās četras reizes, kurās Latvija cietusi trīs zaudējumus un guvusi neizšķirtu.

«Šveice ir augsta līmeņa komanda, bet mums ir mājas laukums, līdzjutēji, pašatdeve, disciplīna, raksturs. Izdarīsim visu, lai katrs no futbolistiem un komanda laukumā rīt nospēlētu savā labākajā līmenī,» sestdien preses konferencē norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

«Protams, favorīte būs Šveice, bet mūsu uzdevums ir pēc iespējas vairāk apgrūtināt viņiem dzīvi - pirmajā mačā viņi iesita 65. minūtē, šoreiz centīsimies dzīvi padarīt vēl grūtāku. Sitīsimies par katru bumbu,» solīja Starkovs.

Latvijai iekrātu dzelteno kartīšu dēļ nepalīdzēs Ungārijā vārtus guvušais Gints Freimanis, bet izlases rindās atgriezīsies pussargi Oļegs Laizāns un Gļebs Kļuškins, kuri šī paša iemesla dēļ nevarēja piedalīties iepriekšējā mačā.

Tikmēr Šveices izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs, kurš pagājušajā nedēļā pagarināja līgumu līdz 2020.gadam, neatklāja, kādās pozīcijās varētu mainīties sastāvs svētdienas spēlei.

«Lēmums tiks pieņemts rīt pusdienas laikā, nozīme būs arī kā spēlētāji parādīs sevi treniņā. Nav komandas, kas vienmēr uzvar vai zaudē. Latvijai pēdējās spēles bijuši neveiksmīgāki rezultāti, bet visi zinām, ka kādreiz šī sērija beigsies. Zinām, ka esam spēcīgāki, bet to nāksies pierādīt laukumā 90 minūšu laikā,» skaidroja Petkovičs.

Salīdzinot ar iepriekšējo savstarpējo maču, Šveices izlases sastāvā atgriezies arī viens no aizsardzības balstiem Rikardo Rodrigess, kurš šovasar pievienojās transfēru tirgū aktīvajam Itālijas A sērijas klubam «AC Milan».

«Gaidu, ka Latvija spēlēs no aizsardzības, nebūs viegli, bet Šveice ir spēcīgāka un, ja izdosies paradīt ierasto sniegumu, tiks gūti trīs punkti,» pārliecināts bija Rodrigess.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu