Starkovs: Sitīsimies par katru bumbu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlase 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē ar Šveici svētdien cīnīsies par katru bumbu, uzsver valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas izlase ceturtdien Budapeštā kvalifikācijas spēlē ar 1:3 zaudēja Ungārijai, piedzīvojot astoto neveiksmi pēc kārtas, kas ir jauns komandas antirekords. Vienīgos vārtus Latvijas izlasei guva Gints Freimanis, kas viņam bija pirmie valstsvienībā.

«Aizvakar bija laba līmeņa komandas spēle. Jā, bija kļūdas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, bet esmu apmierināts ar spēlētāju pašatdevi un raksturu. Negribam spēlēt tikai aizsardzībā, bet cenšamies arī gūt vārtus un tādas iespējas mums bija. Lielākās problēmas bija aizsardzībā ar standartsituācijām - treniņos pie tā daudz strādājam, bet pretiniekiem bija labi izpildītāji,» zaudējuma iemeslus sestdien preses konferencē skaidroja Starkovs.

Svētdien Latvijas izlase «Skonto» stadionā plkst.21.45 uzņems Šveici.

«Šveice ir augsta līmeņa komanda, bet mums ir mājas laukums, līdzjutēji, pašatdeve, disciplīna, raksturs. Izdarīsim visu, lai katrs no futbolistiem un komanda laukumā rīt nospēlētu savā labākajā līmenī,» solīja Starkovs.

Starkovs, salīdzinot ar spēli pret Ungāriju, negrasās veikt radikālas pārmaiņas.

«Pamata doma palikusi tā pati - izmantot labākos Latvijas futbolistus. Neesam tik liela valsts un katrs futbolists mums ir svarīgs. Rīt, protams, favorīte būs Šveice, bet mūsu uzdevums ir pēc iespējas vairāk apgrūtināt viņiem dzīvi - pirmajā mačā viņi iesita 65. minūtē, šoreiz centīsimies dzīvi padarīt vēl grūtāku. Sitīsimies par katru bumbu,» solīja Starkovs.

Latvijai iekrātu dzelteno kartīšu dēļ nepalīdzēs Ungārijā vārtus guvušais Freimanis, bet izlases rindās atgriezīsies pussargi Oļegs Laizāns un Gļebs Kļuškins, kuri šī paša iemesla dēļ nevarēja piedalīties iepriekšējā mačā.

«Sastāvā būs izmaiņas. Jāpaskatās kāds būs spēlētāju stāvoklis pēc smagas spēles un pārlidojuma, bet šodien neko nepateikšu. Izmaiņas nebūs pašmērķis, jo gandrīz ar visiem futbolistiem, kas spēlēja Budapeštā esmu apmierināts - sen neatceros tādu pašatdevi. Tas pats Freimanis ne tikai iesita, bet bija ļoti aktīvs, komandas motors. Mums viņa pietrūks. Pēc spēles ar Portugāli vāji sagatavojām komandu mačam ar Igauniju, šoreiz centīsimies mācīties no kļūdām. Veselības ziņā šobrīd ir visi gatavi,» atklāja Starkovs.

Zaudētos vārtus Ungārijā Latvijas izlasei atnesa neveiksmīgā spēle pie pretinieku standartsituācijām.

«Standartsituācijās bija ne tikai centra aizsargu kļūdas. Es zinu vai Kaspars Dubra dosies laukumā pamatsastāvā, bet šobrīd to neteikšu,» plašākus komentārus par centra aizsargu nesniedzot, teica Starkovs.

Latvijas nākamā pretiniece Šveice ceturtdien savā laukumā ar 3:0 sagrāva Andoru, bez zaudējumiem turpinot kvalifikācijas.

«Pēc Šveices spēles ar Andoru apstākļu dēļ daudz informācijas nevarēja iegūt, tomēr bija arī, ko paņemt - viņu treneris, redzot laika apstākļus, pamainīja taktiku un izlaida otro garo uzbrucēju, kas ļāva viegli uzvarēt. Augstākā līmeņa komanda un treneris,» slavēja Starkovs.

Tikmēr Latvijas izlases uzbrukuma līnijas spēlētājs Dāvis Ikaunieks skaidroja, ka futbolisti Ungārijā centās nespēlēt no aizsardzības.

«Mūsu mērķis bija spēlēt augstāk. Komandas biedriem bija 3-4 momenti, kurus vajadzēja realizēt. Pēc spēles bija sāpīgi, tomēr nebija laika pārdzīvot, jo uzreiz jau gaidāma nākamā spēle,» uzsvēra Ikaunieks.

«Kā vienmēr pret favorītiem mūsu stiprākās puses būs pretuzbrukumi, pēc iespējas ātrāk vajadzēs kustēties gan ar bumbu, gan bez,» secināja futbolists.

Tikmēr Šveices izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs, kurš pagājušajā nedēļā pagarināja līgumu līdz 2020.gadam, neatklāja, kādās pozīcijās varētu mainīties sastāvs svētdienas spēlei.

«Lēmums tiks pieņemts rīt pusdienas laikā, nozīme būs arī kā spēlētāji parādīs sevi treniņā. Nav komandas, kas vienmēr uzvar vai zaudē. Latvijai pēdējās spēles bijuši neveiksmīgāki rezultāti, bet visi zinām, ka kādreiz šī sērija beigsies. Zinām, ka esam spēcīgāki, bet to nāksies pierādīt laukumā 90 minūšu laikā,» skaidroja Petkovičs.

Salīdzinot ar iepriekšējo savstarpējo maču, Šveices izlases sastāvā atgriezies arī viens aizsardzības balstiem Rikardo Rodrigess, kurš šovasar pievienojās transfēru tirgū aktīvajam Itālijas A sērijas klubam «AC Milan».

«Gaidu, ka Latvija spēlēs no aizsardzības, nebūs viegli, bet Šveice ir spēcīgāka un, ja izdosies paradīt ierasto sniegumu, tiks gūti trīs punkti,» pārliecināts bija Rodrigess.

Šveicei B apakšgrupā ir 21 punkts septiņās spēlēs, bet tai ar 18 punktiem seko Eiropas čempione Portugāle. Attiecīgi desmit un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai četri punkti, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Latvija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu