Futbola valstsvienības zaudējumu sērija pagarinās līdz deviņām spēlēm

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Devīto zaudējumu pēc kārtas (antirekords) svētdienas vakarā piedzīvoja Latvijas futbola valstsvienība, kas «Skonto» stadionā 2018. gada FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas spēlē ar 0:3 (0:1) piekāpās grupas līdervienībai Šveices izlasei.

Šveices izlasē vārtus guva Hariss Seferovičs, Blerims Džemaili, kurš nerealizēja arī 11 metru soda sitienu, kā arī Rikardo Rodrigess, kurš savukārt iesita «pendeli».

Latvijas izlase cieta devīto zaudējumu pēc kārtas, turpinot «uzlabot» savu antirekordu. Jau vēstīts, ka ceturtdien Aleksandra Satrkova trenētā komanda viesos ar 1:3 atzina Ungārijas pārākumu. Pirms desmit gadiem Latvijas izlasei bija septiņu zaudējumu sērija, savukārt pēdējo reizi komanda uzvarēja pērn septembrī, kad 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 1:0 uzvarēja Andoru, taču pēc tam sekojušas deviņas neveiksmes pēc kārtas.

Tikmēr Šveices izlase kvalifikācijas turnīrā vēl nav zaudējusi, izcīnot astoņus panākumus, piedevām pēdējās sešās spēlēs tā nav ielaidusi vārtus.

Viesi rezultātu atklāja jau devītajā minūtē, kad vārtus Šveices izlasei guva Hariss Seferovičs, šajā epizodē neveikmīgi nospēlējot Latvijas izlases vārtsargam Andrim Vaņinam.

Pēc centrējuma Seferovičs no tuvas distances ar pēdas malu pasita bumbu uz vārtiem, bumbai izspurdzot starp Vaņina rokām, trāpot pa stabu un šķērsojot vārtu līniju.

Šveicei piederēja pārsvars, taču arī Latvijas centās izveidot kādu pretuzbrukumu, pēc viena no tādiem 25.minūtē bīstami sitot Oļegam Laizānam, taču pretinieku vārtsargs Jans Zommers bumbu atvairīja, Latvijai tiekot pie stūra sitiena.

Tikmēr 31.minūtē Šveice ieguva lielisku iespēju pārsvaru dubultot, jo ieguva tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, kad pretinieku soda laukumā nogāza Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. «Pendeli» izpildīja Blerims Džemaili, taču bumbu rādīja krietni virs Vaņina sargāto vārtu pārliktņa.

Arī atlikušajā laikā bīstamāki bija šveicieši, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Savukārt otrā puslaika sākumā šveiciešiem bija vēl lielāks pārsvars. Vispirms labu iespēju neizmantoja Džemaili, taču tieši viņš 55.minūtē reabilitējās, pēc ļoti skaistas saspēles panākot 2:0. Džemaili saņēma teicamu piespēli no Seferoviča, ātrā tempā apspēlēja Vaņinu un no asa leņķa ieraidīja bumbu tukšos mājinieku vārtos.

Tikmēr vēl pēc trim minūtēm viesi otro reizi ieguva tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, šoreiz savā soda laukumā noteikumus pārkāpjot Aleksandram Solovjovam, kurš pretinieku saķēra aiz krekla un norāva Šveices futbolistu zemē.

Otro «pendeli» izpildīja Rikardo Rodrigess, kurš bija nekļūdīgs.

Turpinājumā Starkovs veica trīs maiņas, laukumā sūtot Gļebu Kļuškinu, Dāvi Ikaunieku un Jevgēņiju Kazačoku, taču tas neko daudz nemainīja, jo Šveicei joprojām bija liels pārsvars. Pretinieki izveidoja vēl vairākas labas iespējas, bet rezultāts vairs nemainījās.

Latvija - Šveice 0:3 (0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Hariss Seferovičs (9'), 2:0 Blerims Džemaili (55'), 3:0 Rikardo Rodrigess (58').

Latvijas izlases vārtus sargāja Vaņins, bet pārējie laukuma spēlētāji bija izvietoti pēc shēmas 5-3-2. Aizsardzības līniju veidoja Vitālijs Maksimenko, Ņikita Koļesovs, Kaspars Gorkšs, Kaspars Dubra un Aleksandrs Solovjovs, laukuma vidusdaļā darbojās Oļegs Laizāns, Edgars Vardanjans un Dāvis Indrāns, bet uzbrukuma smailā spēlēja Deniss Rakels un Valērijs Šabala.

Latvijas nacionālā komanda ir zaudējusi deviņas spēles pēc kārtas, kas ir valstsvienības antirekords. Septiņu zaudējumu sērija Latvijas izlasei bija pirms desmit gadiem. FIFA rangā Aleksandra Starkova vadītā komanda šobrīd ieņem vien 131. pozīciju, kamēr Šveice ir augstajā ceturtajā vietā.

Turpretī šveicieši guvuši deviņas uzvaras pēc kārtas, turklāt šajā panākumu sērijā ielaisti tikai trīs vārti. Šveices izlase ir apakšgrupas līdere, par trim punktiem apsteidzot pat Eiropas čempioni Portugāli.

Latvijas futbola izlases sastāvs spēlē pret Šveici: Andris Vaņins, Vitālijs Maksimenko, Ņikita Koļesovs, Kaspars Gorkšs, Kaspars Dubra, Aleksandrs Solovjovs, Oļegs Laizāns, Edgars Vardanjans (Jevgēņijs Kazačoks, 79.), Dāvis Indrāns (Gļebs Kļuškins, 61.), Deniss Rakels (Dāvis Ikaunieks, 68.), Valērijs Šabala.

Latvijas izlase iepriekšējo spēli aizvadīja ceturtdien, izbraukumā ar 1:3 zaudējot Ungārijai, savukārt paralēli notikušajā mačā Šveice savā laukumā ar 3:0 apspēlēja Andoru.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvijas izlase viesos ar 0:1 zaudēja Šveicei. Abas komandas iepriekš savā starpā kopumā tikušās četras reizes, kurās Latvija cietusi trīs zaudējumus un guvusi neizšķirtu.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu