Starkovs: Šveices izlasei nav nevienas vājas vietas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šveices izlasei nav nevienas vājas vietas, taču arī pret tādu komandu var spēlēt, tāpēc Latvijas izlases futbolisti centušies cīnīties līdz mača beigām, lai arī otrajā puslaikā neko daudz vairs nav spējuši izdarīt, pēc svētdien Rīgā piedzīvotās neveiksmes 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē atzina mājinieku valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas futbolisti svētdien «Skonto» stadionā pret B apakšgrupas līderi Šveici cieta zaudējumu ar rezultātu 0:3 (0:1), turpinot sev rekordgaro neveiksmju sēriju.

Šveices izlasē vārtus guva Hariss Seferovičs, Blerims Džemaili, kurš nerealizēja arī 11 metru soda sitienu, kā arī Rikardo Rodrigess, kurš savukārt iesita «pendeli».

Viesi jau spēles devītajā minūtē izvirzījās vadībā.

«Pirmais gols nebija ļoti loģisks un, protams, tas izsita no līdzsvara, jo spēlēs pret šādiem pretiniekiem mērķis ir pēc iespējas ilgāk neielaist. Teikšu, ka mūsu futbolisti spēlēja tik labi cik ļāva pretinieks, kas ir ļoti spēcīgs, ceturtā vieta pasaules rangā. Šveicei nav neviena vāja vieta, taču, protams, arī pret tādu var spēlēt,» pēc mača žurnālistiem sacīja Starkovs. «

Variet mūs sist, bet teicu futbolistiem, ka vajag vīrišķīgi pārdzīvot grūtības pēc spēles.»

Trenerim gan nebija pretenziju pret konkrētiem spēlētājiem.

«Neteiktu, ka pret kādu līniju var izvirzīt īpašas pretenzijas. Mums ir daudz jaunu futbolistu, jātiekas ar spēcīgām Eiropas komandām, tāpēc uzvarēt ir grūti. Jā, ir problēmas mentālā plānā, bet pie tā jāstrād. [Dāvim] Indrānam, [Edgaram] Vardanjanam ir liela nākotne, bet viņiem nepieciešamas šādas spēles, diemžēl caur neveiksmēm. Tomēr pat pie šādas spēles otrajā puslaikā spēlētāji centās līdz beigām,» uzsvēra Starkovs.

Pieredzējušais speciālists kā pozitīvu aspektu minēja konkurences palielināšanos komandā.

«Sastāvā mums konkurence arvien pastiprinās - [Jevgēņijs] Kazačoks, Indrāns, Vardanjans. Tā ir laba zīme. Ticu šiem futbolistiem un esmu drošs, ka nākotnē viņi arī mačos pret Šveici tiks pie panākumiem, tikai jāturpina strādāt un klubos celt savu individuālo meistarību,» norādīja Starkovs.

Šajā mačā Latvijas izlases rindās vairāk kā pēc gada pārtraukuma atgriezās aizsargs Kaspars Dubra, kurš pirms tam ilgstoši nespēlēja ceļgala traumas dēļ. Viņš laukumā aizvadīja visu spēli.

«Dubra izskatījās pārliecinoši un esmu apmierināts ar viņa atgriešanos, tomēr viņam vēl ir jāpieliek,» uzskata treneris.

Šveice ir grupas līdere un pret to spēlēt bija grūtāk nekā jūnijā mājās pret Eiropas čempioni Portugāli, kura B apakšgrupā ir otrajā pozīcijā.

«Salīdzinot Šveices un Portugāles izlases, mums šodien bija daudz grūtāk nekā jūnijā. Lieliska komanda, spēcīga uzbrukumā. Ja Portugālei uzsvars ir uz Krištianu Ronaldu, šodien, kad mums otrajā puslaikā vairs nebija tik daudz spēka, pilnīgi neko nevarējām pretiniekiem izdarīt,» atzina Starkovs.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pēc mēneša, kad viesos tiksies ar Fēru salām.

«Varu līdzjutējiem apsolīt, ka izdarīsim visu, lai spēlē ar Fērām sasniegtu vēlamo rezultātu. To varu apsolīt,» piebilda Starkovs.

Tikmēr uzvarētāju komandas galvenais treneris Vladimirs Petkovičs pauda prieku par komandas kārtējo panākumu, jo Šveice nav zaudējusi jau deviņos mačos pēc kārtas.

«Apsveicu savu komandu ar lielisku uzvaru un spēli, parādījām 100% koncentrēšanos. Pirmie vārti krita ātri, bet pēc tam, kad kļūdījāmies 11 metru soda sitienā un nedaudz zaudējām iniciatīvu, kādu laiku nebija tik laba koncentrēšanās. Pēdējās spēlēs mums bija iespēju iesist 10-15 vārtus, bet esam apmierināti arī ar sešiem vārtiem šajās divās spēlēs. Mums jābūt ļoti apmierinātiem par astoņām uzvarām un galvenais ir kvalificēties Pasaules kausam,» bilda Petkovičs.

Viņš atzina, ka Šveices izlase spēlē gudri un spēj adaptēties dažādām situācijām, domāt elastīgi. «Šodienas uzvaru vērtēju kā lielisku panākumu, jo tagad mums vairs obligāti nevajag uzvarēt abas atlikušās spēlēs,» sacīja treneris.

Vēl svētdien B apakšgrupā Fēru salas mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Andoru, bet Portugāle viesos ar 1:0 (0:0) pieveica Ungāriju.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu