Bufons: Izskatījās, ka Ronaldo ir taisīts laboratorijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Reuters/Scanpix

Itālijas futbola izlases un Turīnas «Juventus» leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons intervijā laikrakstam «Marca» atzinis, ka no visiem uzbrucējiem, ar kuriem karjeras laikā nācies spēkoties, viņam visvairāk raizes sagādājis brazīlietis Ronaldo.

Pašlaik 39 gadus vecais Bufons savas karjeras laikā aizvadījis 171 maču Itālijas izlases rindās, kas ir Eiropas valstsvienību rekords. Agrāk šis rekords piederēja Vitālijam Astafjevam, kurš savulaik Latvijas nacionālajā komandā nospēlēja 167 mačus.

Pieredzējušais vārtsargs vēl nesen kopā ar portugāli Krištianu Ronaldu un argentīnieti Lionelu Mesi bija viens no trim galvenajiem pretendentiem uz iepriekšējās sezonas labākā futbolista balvu Eiropā. Viņš par savas karjeras grūtāko pretinieku atzinis kādreizējo Brazīlijas zvaigzni Ronaldo, kurš savulaik trīs reizes saņēma gada labākā futbolista balvu un divreiz izcīnīja Pasaules kausu.

«Uzbrucējs, kurš man sagādāja visvairāk problēmu, bija brazīlietis Ronaldo. Viņš bija perfekts spēlētājs - spēcīgs, ātrs, izveicīgs, apveltīts ar intuīciju un tehniskām dotībām. Viņš bija spēlētājs, kura dēļ atkārās žoklis. Izskatījās, ka viņš ir taisīts laboratorijā,» izteicās Bufons.

Bērnībā kļūt par vārtsargu Bufonu iedvesmojis Kamerūnas izlases spēlētājs Tomass N'Kono. «Es viņu redzēju spēlējam 1990. gadā Pasaules kausā Itālijā. Kopš tā laika Kamerūnas komanda ieņēmusi vietu manā sirdī. Tomēr bija arī vairāki Itālijas futbolisti, kurus mīlēju,» piebilda viens no visu laiku labākajiem vārtsargiem futbola vēsturē.

Bufons joprojām ir visu laiku dārgākais vārtsargs pasaulē. 2001. gadā «Juventus» viņu nopirka par nepilniem 52 miljoniem eiro no citas Itālijas komandas «Parma». Šim transfēru rekordam tuvākais sekotājs ir brazīliešu vārtsargs Edersons, kuru šovasar Anglijas klubs Mančestras «City» iegādājās par 40 miljoniem eiro no Portugāles komandas Lisabonas «Benfica».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu