«Spartaks» deviņu vīru sastāvā vēlreiz zaudē neparocīgajai «Ventspilij»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spartaksjurmala.com

Latvijas čempionvienība un šīs sezonas līdere Jūrmalas «Spartaks» sestdien «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 21.kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:1) piekāpās sev neparocīgajai «Ventspilij», ko šosezon vēl nav uzvarējusi, turklāt dueli noslēdza deviņu spēlētāju sastāvā.

Rezultātu, izmantojot pretinieku kļūdu, 27.minūtē atklāja nigērietis Adeleke Akinjemi. Spēles liktenis varēja izmainīties 54.minūtē, kad pēc cīņas pie vārtiem noteikumi tika pārkāpti pret «Spartaka» futbolistu Jevgēņiju Kozlovu, tomēr Dmitrijs Platonovs 11 metru soda sitienu raidīja pret vārtu stabu.

69.minūtē vēlreiz kļūdījās mājinieki un Aleksejs Aleksejevs jau panāca 2:0, turklāt šajā epizodē otro brīdinājumu saņēma Ņikita Bērenfelds un atstāja «Spartaku» mazākumā, bet vēl pēc divām minūtēm noraidīts tika arī Luka Šimunovičs un mājinieki maču turpināja ar deviņiem futbolistiem.

Punktu «Ventspils» mačam pielika 82.minūtē, kad «Ventspils» kapteinis Vitālijs Rečickis izcēlās ar raidījumu no soda laukuma robežas.

Jūrmalas klubs šosezon ar «Ventspili» tikās trešo reizi un pie uzvarām tā arī nav spējis tikt. Pirmā apļa cīņā maijā Slokā noslēdzās bez gūtiem vārtiem 0:0, savukārt otrā apļa mačā augusta sākumā ventspilnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 4:0, pretiniekiem sagādājot vien otro zaudējumu šīs sezonas čempionātā, kam tagad ticis pievienots trešais.

Plkst.17 sāksies vēl viens virslīgas mačs, kurā pastarīte «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) uzņems kopvērtējuma otrajā vietā esošo «Liepāja»/«Mogo».

Savukārt noslēdzošajā virslīgas 21.kārtas spēlē svētdien RFS uzņems «Jelgavu».

Virslīgas cīņas atsākas pēc divu nedēļu pauzes, kas bija saistīta ar valstsvienību spēlēm. Pirms pārtraukuma «Spartaks» ar 2:1 uzvarēja savus tuvākos sekotājus «Liepāja»/«Mogo», sperot platu soli pretim savam otrajam čempionu titulam.

Tikmēr «Ventspils» komanda pēc iepriekšējā panākuma pār «Spartaku» pie uzvarām nebija tikusi, jo nākamajā mačā cieta neveiksmi Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pret liepājniekiem ar 1:2, ar kuriem pēc tam virslīgas ietvaros nospēlēja arī neizšķirti 0:0. Savukārt iepriekšējā mačā Pola Ašvorta trenētā komanda ar 1:2 atzina RFS vienības pārākumu.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 34 punktiem 17 mačos joprojām ir «Spartaks», kam septiņus punktus tagad zaudē «Liepāja»/«Mogo», «Riga» un «Ventspils».

Pie 23 punktiem tikusi RFS vienība, «Jelgavai» ir 18, bet «Metta»/LU 0 desmit punkti.

Virslīgas čempionāts noslēgsies 4.novembrī, kad tiks aizvadītas 28.kārtas cīņas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka virslīgas astotā komanda «Babīte»/«Dinamo» pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu