RFS futbolisti sagrauj «Jelgavu» un pietuvojas virslīgas līderu grupai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkrfs.lv

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 21.kārtas noslēdzošajā spēlē svētdien RFS komanda ar 3:0 (2:0) savā laukumā uzvarēja pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo «Jelgavu», pievientuvojoties čempionāta līderu grupai.

Rīdziniekiem vārtus guva Igors Kozlovs, kurš 34.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, Daniils Ulimbaševs, kurš pirmā puslaika beigās mājinieku pārsvaru dubultoja, bet trešos vārtus 49.minūtē iesita Aleksejs Višņakovs.

«Jelgavas» komandas galvenā trenera amatā šajā mačā debitēja krievu speciālists Raviļs Sabitovs.

RFS komanda, kuras sastāvā iepriekš divus mačus aizvadīja 2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa, kurš gan šoreiz nebija pat pieteikumā, iepriekšējā duelī, kas bija vēl pirms valstsvienību pārtraukuma, ar rezultātu 2:1 pieveica «Ventspili».

Pēc šī panākuma RFS vairs tikai par punktu atpaliek no vadošā četrinieka, turklāt joprojām ir aizvadījusi par maču mazāk nekā tuvākās konkurentes.

Savukārt «Jelgava» uzvaras nav guvusi jau astoņos virslīgas mačos pēc kārtas. Augusta beigās Zemgales kluba galvenā trenera amatā tika apstiprināts Sabitovs, kuram šī bija pirmā oficiālā cīņa pie komandas stūres.

Abu komandu pirmā apļa mačā «Jelgava» maijā viesos uzvarēja RFS ar 1:0, bet jūlija vidū Jelgavā vienības cīnījās neizšķirti 1:1.

Šī jelgavniekiem bija pirmā no divām pāris dienu laikā gaidāmajām ļoti svarīgajām spēlēm, jo trešdien vienība Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē viesosies pie «Riga» komandas.

21. kārtas centrālajā spēlē sestdien čempione un šīs sezonas līdere Jūrmalas «Spartaks» savā laukumā ar rezultātu 0:3 piekāpās sev neparocīgajai «Ventspilij», ko šosezon vēl nav uzvarējusi, turklāt dueli noslēdza deviņu spēlētāju sastāvā, bet vicelīdere «Liepāja»/«Mogo» atspēlēja divu vārtu deficītu un ar rezultātu 5:2 viesos uzveica sacensību pastarīti «Metta»/«Latvijas Universitāte».

Virslīgas cīņas atsākušās pēc divu nedēļu pauzes, kas bija saistīta ar valstsvienību spēlēm.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 34 punktiem 17 mačos joprojām ir «Spartaks», kam ar 30 punktiem 18 cīņās seko «Liepāja»/«Mogo», bet pa 27 punktiem ir «Riga» un «Ventspils» futbolistiem.

Pie 26 punktiem 17 mačos tikusi RFS vienība, «Jelgavai» ir 18, bet «Metta»/LU - desmit punkti.

Virslīgas čempionāts noslēgsies 4.novembrī, kad tiks aizvadītas 28.kārtas cīņas.

Virslīgas astotā komanda «Babīte»/«Dinamo» pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu