Dāvis Ikaunieks kompensācijas laikā izrauj pirmo uzvaru «Vysošina» komandai Čehijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks svētdien kompensācijas laika otrajā minūtē guva uzvaras vārtus, nodrošinot Jihlavas «Vysočina» komandai pirmo uzvaru šīs sezonas Čehijas augstākās līgas turnīrā.

«Vysočina» mājās ar 3:2 (1:1) uzvarēja Prāgas «Dukla» komandu, tiekot pie pirmā panākuma sešos mačos.

Ikaunieks, kurš guva savus otros vārtus sezonā, izcēlās pēc tam, kad pretinieku soda laukumā bija sīva cīņa par bumbu, tai pēc partnera atspēles uz labo malu nonākot pie Latvijas futbolista, kurš izdarīja stipru un precīzu sitienu vārtos.

Ikaunieks aizvadīja visu spēli, bet «Vysočina» beidzot tika pie pirmās uzvaras sezonā, kas gan neļāva pamest pēdējo vietu kopvērtējumā.

Trīs kārtas iepriekš Ikaunieks iesita savus pirmos vārtus šajā sezonā, tomēr «Vysočina», ielaižot bumbu kompensācijas laikā, savā laukumā ar 1:2 piekāpās spēcīgajai Plzeņas «Viktoria».

Kopvērtējumā «Vysočina» ar četriem punktiem sešās spēlēs atrodama pēdējā 16.pozīcijā, bet līdere ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem ir «Viktoria».

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā «Vysočina» ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Janvāra beigās Ikaunieks ar «Vysočina» komandu pagarināja līgumu uz divarpus gadiem, Jihlavas vienībai izpērkot kontraktu no «Liepājas».

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni «Liepāju», izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. Pērnajā vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 11 mačos guvis divus vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu