Klāt lielais futbols. Vai kāds spēs gāzt no troņa Madrides «Real»?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Ar astoņām spēlēm otrdien sāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. Iepriekšējo četru sezonu laikā trīs reizes prestižo trofeju izcīnījuši Madrides «Real» futbolisti. Vai čempionus izdosies gāzt no troņa, vai Spānijas klubs triumfēs trešo gadu pēc kārtas?

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā uzvarēja «Real», kas izšķirošajā spēlē Velsas pilsētā Kārdifā ar 4:1 sagrāva Itālijas klubu Turīnas «Juventus» un trofeju izcīnīja otro gadu pēc kārtas.

«Real» futbolisti, kur tiek uzskatīti par favorītiem, tiecas uzvarēt UEFA Čempionu līgā arī trešo gadu pēc kārtas. Divas sezonas pēc kārtas trofeju nebija izdevies izcīnīt nevienai komandai kopš 1990. gada, kad to paveica Itālijas vienība «AC Milan».

Iepriekšējo reizi trīs trīs sezonas pēc kārtas spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā uzvarēja Vācijas komanda Minhenes «Bayern», kas to paveica laika posmā no 1974. līdz 1976. gadam.

Otrdien spēles aizvadīs A, B, C un D apakšgrupu komandas, visiem mačiem sākoties plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

A apakšgrupā Lisabonas «Benfica» no Portugāles mērosies spēkiem ar Krievijas klubu Maskavas CSKA, kamēr Anglijas klubs Mančestras «United», kurš Čempionu līga tika, pateicoties uzvarai iepriekšējās sezonas UEFA Eiropas līgā, uzņems Šveices vienību «Basel».

Par šīs grupas favorīti uzskatāma Mančestras «United», kas vasarā pastiprināja sastāvu ar beļģu uzbrucēju Romelu Lukaku un serbu pussargu Nemanju Matiču. Šī komanda ir līdere Anglijas premjerlīgā pēc četrām spēļu kārtām.

«Čempionu līgā ir kādas četras piecas komandas, kas spēlē neticami augstā līmenī un ir ļoti pieredzējušas. Tikmēr vairākas komandas ir līdzīgas Eiropas līgas klubiem. Mums ir jācenšas iekļūt izslēgšanas turnīrā,» norādīja Mančestras «United» treneris Žuzē Mourinju.

B apakšgrupā Vācijas čempione Minhenes «Bayern» tiksies ar beļģu klubu Briseles «Anderlecht», bet citā mačā finansiāli ļoti pārticīgā Parīzes «Saint-Germain» (PSG) viesos eksaminēs Skotijas titutlētāko klubu Glāzgovas «Celtic».

PSG komanda šovasar veica pasaules futbolā visu laiku lielākos darījumus, nopērkot brazīlieti Neimaru no «Barcelona», par viņu samaksājot 222 miljonus eiro, kā arī francūzi Kiljanu Mbapē, par kuru nākamgad «Monaco» komandai būs jāatdod 180 miljoni eiro.

Turnīru otrdien sāks arī C apakšgrupas komandas, tur vēsturisku maču aizvadot Azerbaidžānas vienībai «Qarabag», kas viesos tiksies ar Anglijas čempioni Londonas «Chelsea». Azerbaidžānas komanda UEFA Čempionu līgas grupu kārtā spēlē pirmo reizi, kamēr «Chelsea» turnīrā atgriežas pēc gada pārtraukuma.

Vēl šajā apakšgrupā Itālijas klubs «AS Roma» uzņems spāņu klubu Madrides «Atletico», kas pērn tika līdz sacensību finālam, bet pagājušajā sezonā izstājās pusfinālā.

Savukārt D apakšgrupā otrdien spēkiem mērosies pagājušās sezonas fināliste «Juventus», kura viesos tiksies ar spāņu grandu «Barcelona». Šis būs pirmās spēļu dienas centrālais duelis. Paralēli šajā apakšgrupā savstarpējo maču aizvadīs arī grieķu klubs Pireju «Olimpiakos» un portugāļu vienība Lisabonas «Sporting».

«Nevienam nav jāatgādina pagājusī sezona, kad «Juventus» izslēgšanas turnīrā pieveica «Barcelona». Šī būs spēle starp divām visspēcīgākajām komandām Eiropā. Ar lielisku uzbrucēju saprašanos «Juventus» spēj radīt nopietnus draudus ikvienam,» pirms cīņas uzskata «Barcelona» treneris Ernesto Valverde.

«Šis būs lielisks futbola mačs. Katra sezona ir citādāka par iepriekšējo. Patlaban vēl neesam sasnieguši optimālo sportisko formu. Kopā ar Madridi [«Real»] «Barcelona» ir starp turnīra favorītiem,» uzskata «Juventus» treneris Masimiljāno Alegri.

Savukārt trešdien pirmās spēles aizvadīs arī E, F, G un H apakšgrupu komandas.

E apakšgrupā Slovēnijas klubs «Maribor» spēkosies ar Maskavas «Spartak», tikmēr savā starpā spēlēs Anglijas vienība «Liverpool» un Spānijas komanda «Sevilla».

Anglijas bagātais klubs Mančestras «City» spēlēs F apakšgrupā, pirmajā mačā tiekoties ar Nīderlandes vienību «Feyenoord», tikmēr paralēli savā starpā dueli aizvadīs Itālijas komanda «Napoli» un Doņeckas «Shakhtar».

G apakšgrupā Vācijas klubs «RB Leipzig» trešdien spēlēs pret Francijas čempioni «Monaco», bet Portugāles vienība «Porto» sacentīsies ar Turcijas komandu «Bešiktaš».

Pašreizējā čempione «Real» titula aizstāvēšanu sāks H apakšgrupā, tiekoties ar APOEL komandu no Kipras, tikmēr paralēli Anglijas klubs Totenhemas «Hotspur» mājās uzņems Vācijas vienību Dortmundes «Borussia».

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas pēc izlozes tika sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Čempionu līgā vasarā piedalījās arī Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks», taču kvalifikācijas otrajā kārtā, no kuras tā arī sāka dalību, zaudēja Kazahstānas komandai «Astana», kura pēc tam arī netika grupu turnīrā.

UEFA Čempionu līgas šīs sezonas fināls notiks nākamgad 26. maijā Ukrainas pilsētā Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu