Mesi divi vārti sekmē «Barcelona» uzvaru pār «Juventus»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmās kārtas spēlē Spānijas kluba «Barcelona» futbolisti savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja pagājušās sezonas finālisti Turīnas «Juventus». Uzvarētāju komandas rindās divus vārtus guva argentīnietis Lionels Mesi.

Mesi vispirms bija precīzs pirmā puslaika pašās beigās, bet otros vārtus viņš iesita 69. minūtē. Pirms tam 2:0 panāca horvātu pussargs Ivans Rakitičs.

Kopumā karjeras laikā Mesi tagad guvis jau 99 vārtus UEFA turnīros. Vairāk ir vienīgi Spānijas granda Madrides «Real» zvaigznei Krištianu Ronaldu, kura kontā ir 105 vārti.

Tikmēr citā D apakšgrupas mačā portugāļu vienība Lisabonas «Sporting» visos ar 3:2 (3:0) uzvarēja Pireju «Olimpiakos» no Grieķijas.

Pirmajā spēļu kārtā pārliecinošāko panākumu guva Anglijas čempione Londonas «Chelsea», kura C apakšgrupas cīņā Azerbaidžānas futbolam vēsturiskā mačā ar 6:0 (2:0) mājās uzvarēja Agdamas «Qarabag» komandu. Azerbaidžānas komanda UEFA Čempionu līgas grupu kārtā spēlē pirmo reizi, kamēr «Chelsea» turnīrā atgriezās pēc gada pārtraukuma.

Uzvarētājiem vārtus guva Pedro Rodrigess, kurš bija precīzs jau piektajā minūtē, Davids Zapakosta, Sezars Azpiliketa, Tjemū Bakajoko, Mišī Bacuaji un Maksims Medvedevs, kurš mača beigās bumbu ieraidīja savos vārtos.

Savukārt citā C apakšgrupas spēlē Itālijas klubs «AS Roma» mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar spāņu vienību Madrides «Atletico».

Viena no bagātākajām Eiropas komandām Francijas vicečempione Parīzes «Saint-Germain»(PSG), kura šovasar par 222 miljoniem eiro nopirka brazīlieti Neimaru, B apakšgrupā ar 5:0 (2:0) viesos sagrāva Skotijas čempioni Glāzgovas «Celtic».

Parīziešiem divus vārtus guva Edinsons Kavanai, pa reizei izceļoties Neimaram, Kiljanam Mbapē, kurš arī tika iegādāts par ļoti lielu naudu, bet vienu reizi bumbu savos vārtos ievirzot Mikaēlam Lustigam.

Vēl šajā grupā titulētā Minhenes «Bayern» no Vācijas ar 3:0 (1:0) uzvarēja beļģu Briseles «Anderlecht».

Savukārt A apakšgrupā Mančestras «United» no Anglijas, ar 3:0 (1:0) uzvarēja Šveices «Basel», bet Krievijas klubs Maskavas «Spartak» viesos ar 2:1 (0:0) bija labāks pār Portugāles «Benfica» no Lisabonas.

Trešdien pirmās spēles aizvadīs arī E, F, G un H apakšgrupu komandas.

E apakšgrupā Slovēnijas klubs «Maribor» spēkosies ar Maskavas «Spartak», tikmēr savā starpā spēlēs Anglijas vienība «Liverpool» un Spānijas komanda «Sevilla».

Anglijas bagātais klubs Mančestras «City» spēlēs F apakšgrupā, pirmajā mačā tiekoties ar Nīderlandes vienību «Feyenoord», tikmēr paralēli savā starpā dueli aizvadīs Itālijas komanda «Napoli» un Doņeckas «Shakhtar».

G apakšgrupā Vācijas klubs «RB Leipzig» trešdien spēlēs pret Francijas čempioni «Monaco», bet Portugāles vienība «Porto» sacentīsies ar Turcijas komandu «Bešiktaš».

Pašreizējā čempione «Real» titula aizstāvēšanu sāks H apakšgrupā, tiekoties ar APOEL komandu no Kipras, tikmēr paralēli Anglijas klubs Totenhemas «Hotspur» mājās uzņems Vācijas vienību Dortmundes «Borussia».

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides «Real» vīriem.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Čempionu līgā vasarā piedalījās arī Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks», taču kvalifikācijas otrajā kārtā, no kuras arī sāka dalību, zaudēja «Astana» komandai no Kazahstānas, kura pēc tam arī netika grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu