Trofejas īpašniece «Real» ar uzvaru sāk UEFA Čempionu līgas sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Iepriekšējo divu sezonu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides «Real» no Spānijas trešdien savās mājās H apakšgrupas spēlē ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Kipras čempionvienības Nikosijas APOEL futbolistus.

Uzvarētājiem divus vārtus guva portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš laukumā atgriezās kopš septembra sākuma, kad spēlēja Portugāles izlases rindās. «Real» komandā viņam Spānijas čempionātā ir piecu spēļu diskvalifikācija, no kuras jāizlaiž vēl viens mačs.

Ronaldu rezultātu atklāja 12.minūtē, bet 51.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, gūstot savus 107. vārtus UEFA Čempionu līgā karjerā, kamēr vēl pēc desmit minūtēm Serhio Ramoss panāca arī 3:0.

Tikmēr citā šīs grupas mačā Anglijas vienība Totenhemas «Hotspur» mājās ar 3:1 (2:1) uzvarēja Dortmundes «Borussia» no Vācijas.

Spēles sākums bija rezultatīvs, jo ceturtajā minūtē izcēlās Honmiņs Sons no Dienvidkorejas, kamēr pēc septiņām minūtēm «Borussia» ukraiņu futbolists Andrijs Jarmoļenko panāca neizšķirtu.

Vēl pēc četrām minūtēm Harijs Keins atkal vadībā izvirzīja «Hotspur», bet 60. minūtē viņš pārsvaru dubultoja. Mača izskaņā mājinieki palika mazākumā, jo no laukuma tika noraidīts Jans Vertongens, kas gan spēles iznākumu vairs neiespaidoja.

Tikmēr F apakšgrupā Anglijas klubs Mančestras «City» viesos ar 4:0 (3:0) sagrāva Roterdamas «Feyenoord» no Nīderlandes, kas komandas vēsturē cieta lielāko sagrāvi Eirokausos savā laukumā.

Hosepa Gvardiolas trenētās komandas rindās divus vārtus guva Džons Stouns, bet pa reizei precīzi bija Serhio Agvero un Gabriels Žešuss.

Vēl vienā šīs grupas mačā Doņeckas «Šahtar» no Ukrainas, kura savas mājas spēles aizvada Harkivā, ar 2:1 (1:0) uzvarēja Itālijas klubu «Napoli».

Uzvaru «Šahtar» nodrošināja pēc brazīlieša Taisona un argentīnieša Fakundo Fereiras gūtajiem vārtiem, uz ko «Napoli» atbildēja ar Arkadjuša Milika realizētu 11 metru soda sitienu 72.minūtē.

Interesanta cīņa notika E apakšgrupā, kur angļu «Liverpool» mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar spāņu «Sevilla».

Mājinieki spēles piektajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču pēc tam brazīlietis Robertu Firminu un ēģiptietis Muhameds Salahs panāca 2:1 Liverpūles kluba labā. Vēl pirmā puslaika beigās Firminu neizmantoja iespēju pārsvaru dubultot, jo 11 metru sitienā trāpīja pa vārtu stabu, kamēr «Sevilla» izlīdzinājumu panāca 72.minūtē, izceļoties Žoakinam.

«Sevilla» šo maču pabeidza bez galvenā trenera Eduardo Beriso tehniskajā zonā, no kurienes argentīnietis tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm, jo divas reizes ļoti līdzīgās situācijās nepadeva bumbu pretinieku spēlētājam.

Vēl šajā grupā slovēņu «Maribor» mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Krievijas čempioni Maskavas «Spartak».

Visbeidzot G apakšgrupā Vācijas vicečempione «Leipzig» spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Francijas čempioni «Monaco», abām komandām vārtus gūstot divu minūšu laikā pirmā perioda otrajā pusē, kamēr Stambulas «Bešiktaš» no Turcijas viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja Portugāles klubu «Porto».

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides «Real» vīriem.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Čempionu līgā vasarā piedalījās arī Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks», taču kvalifikācijas otrajā kārtā, no kuras arī sāka dalību, zaudēja «Astana» komandai no Kazahstānas, kura pēc tam arī netika grupu turnīrā.

UEFA Čempionu līgas šīs sezonas fināls notiks nākamgad 26. maijā Ukrainas pilsētā Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu