«Hannover 96» pirmoreiz 48 gadu laikā izvirzās Vācijas bundeslīgas vadībā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

«Hannover 96» komanda piektdien Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) mājās apspēlēja Hamburgas SV vienību (HSV), pirmoreiz 48 gadu laikā izvirzoties kopvērtējuma vadībā.

Izpārdotā stadionā 49 000 līdzjutēju priekšā mājiniekus 50.minūtē vadībā izvirzīja Martins Harniks, bet 82.minūtē punktu duelim pielika Ihlass Bebo no Togo.

Hannoveres komanda kopvērtējumā tikusi pie desmit punktiem četros mačos, kas ļāvis pirmoreiz kopš 1969.gada augusta pārņemt vadību bundeslīgā. Zīmīgi, ka vēl pagājušajā sezonā vienība spēlēja otrajā bundeslīgā.

Vadībā «Hannover 96» futbolisti atradīsies vismaz līdz svētdienai, kad mačus aizvadīs Dortmundes «Borussia» un «Hoffenheim» vienības, cerot panākt konkurentus.

Sestdien panākumu izcīnīja pašreizējā čempione Minhenes «Bayern», kas ar 4:0 (2:0) komfortabli uzveica «Mainz 05» vienību, divus vārtus gūstot Robertam Levandovskim.

Punktus atkal zaudēja pagājušās sezonas vicečempione «Leipzig», kas mājās cīnījās 2:2 (2:1) ar Menhengladbahas «Borussia» komandu, bet Gelzenkirhenes «Schalke 04» ar 2:1 (1:1) viesos pieveica Brēmenes «Werder», uzvaras vārtus 83.minūtē iesitot Leonam Goreckam, kamēr «Augsburg» komanda izbraukumā ar 2:1 (1:0) apspēlēja Frankfurtes «Eintracht».

Šausminošs negadījums risinājās mačā, kurā «VfB Stuttgart» komanda savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja «VfL Wolfsburg». Spēles beigu daļā Štutgartes komandas kapteinis Kristians Gertners neveiksmīgi sadūrās ar pretinieku vārtsargu Kūnu Kastīlsu un norija mēli. Gertnera dzīvību izglāba operatīva komandas ārsta reakcija.

Kopvērtējumā tagad «Hannover 96» komandai ir desmit punkti četros mačos, bet ar deviņiem punktiem seko «Bayern» un «Schalke 04». Savukārt pa septiņiem punktiem nopelnījušas Dortmundes «Borussia», «Leipzig» un «Augsburg» vienības.

Dortmundes futbolisti svētdien uzņems Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva esošo «Koln» vienību, kas šosezon vienīgā vēl nav tikusi pie punktiem un atrodas kopvērtējuma lejasgalā, bet «Hoffenheim» mājās spēlēs ar Berlīnes «Hertha».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu