Anglijas futbola zvaigzne Ferdinands gatavojas kļūt par bokseri

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas kādreizējā futbola zvaigzne Rio Ferdinands apņēmies kļūt par profesionālu bokseri, otrdien paziņoja futbolista karjeru noslēgušais sportists.

Pašlaik 38 gadus vecais Ferdinands sācis sadarbību ar azartspēļu kompāniju «Betfair», kas viņu atbalstīs boksa karjeras attīstīšanā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Ferdinands futbolista karjeru noslēdza pirms diviem gadiem. Kopš tā laika viņš strādājis televīzijā, kā arī viņam pieder sava apģērbu līnija.

«To es daru [grasos kļūt par bokseri], tāpēc ka tas ir izaicinājums. Esmu ieguvis titulus, bet tagad tiecos izcīnīt jostu,» norādīja Ferdinands.

«Bokss ir lielisks sports prātam un ķermenim,» izteicies Ferdinands. «Man vienmēr bijusi kaisle pret to un šis izaicinājums ir lieliska iespēja parādīt cilvēkiem, kas ir iespējams.»

Gatavojoties lielajam izaicinājumam, Ferdinands trenējas kopā ar kādreizējo bokseri Ričiju Vodhalu, kurš 1988. gadā izcīnīja bronzu olimpiskajās spēlēs.

«Viņam ir dabisks spēks labajai rokai, viņš ir ļoti labā formā un apņēmības pilns mācīties, kas ir iepriecinoši,» paudis Vodhals.

Ferdinands gan nav pirmais britu futbolists, kurš pēc karjeras beigām pievērsies boksam. Iepriekš šādu soli spēra arī Kērtiss Vudhauss un Leons Makenzijs, turklāt pirmais no viņiem kļuva arī par Lielbritānijas čempionu supervieglajā svarā.

Savas futbolista karjeras lielāko daļu Ferdinands pavadīja Mančestras «United» komandā, ar kuru izdevās izcīnīt sešus Anglijas premjerlīgas čempionu titulus un vienu reizi arī triumfēt UEFA Čempionu līgā.

Augumā raženais (aptuveni 190 centimetri) sportists karjeras laikā aizvadīja arī 81 maču Anglijas valstsvienībā, izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem. Viņš savulaik bija arī izlases kapteinis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu