Čempione «Spartaks» šosezon jau atkal maina galveno treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkekranas.lt

Latvijas čempione futbolā un pašreizējā «SynotTip» virslīgas līdere Jūrmalas «Spartaks» trešdien galvenā trenera amatā apstiprināja lietuviešu speciālistu Valdu Urbonu, otro reizi sezonā veicot komandas stūrmaņa maiņu.

Pašlaik 49 gadus vecais Urbons amatā nomainīs slovāku speciālistu Jozefu Vukušiču, kurš ar «Spartaku» nostrādāja nepilnus divus mēnešus.

2008., 2011. un 2012. gadā šis speciālists tika atzīts par labāko Lietuvas treneri. Darbā ar «Spartaku» viņam palīdzēs Tomass Ražanausks.

Urbons karjeras laikā strādājis ar Viļņas «Vetra», «Kaunas», Panevēžas «Ekranas» un «Trakai» komandām. Lielākos panākumus viņš guvis ar «Ekranas» vienību, piecas reizes triumfējot Lietuvas čempionātā.

«Spartakam» šobrīd ir neveiksmju josla, jo pēdējos divos virslīgas mačos šis klubs zaudējis, attiecīgi ar 0:3 atzīstot «Ventspils», bet sestdien ar 0:1 arī RFS pārākumu.

Urbons pie komandas stūres varēs debitēt jau trešdien, jo jūrmalnieki plkst.19 «Skonto» stadionā Latvijas kausa pusfināla spēlē tiksies ar «Riga» vienību.

Tikmēr līdzšinējais treneru kolektīvs, kurā Vukušičam palīdzēja Ivans Lapšanskis un Mihals Lacens, no amata atbrīvots.

Sezonu «Spartaks» sāka poļa Mareka Zuba vadībā, taču jūlijā viņš pārcēlās uz Baltkrievijas futbola klubu Soļigorskas «Šahtjor», galvenā trenera amatā nomainot Oļegu Kubarevu, kurš pērn aizveda «Spartaku» līdz Latvijas čempiones titulam.

Zuba vadībā «Spartaks» cienījami nospēlēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, taču divu spēļu summā ar 1:2 zaudēja spēcīgajai Kazahstānas komandai «Astana».

Šobrīd virslīgas kopvērtējuma tabulā, sešas kārtas pirms sezonas beigām «Spartakam» ir 34 punkti 18 mačos, bet ar 30 punktiem seko «Liepāja»/«Mogo» un «Riga», kurām ir par vienu spēli vairāk. Tikmēr ceturtajā pozīcijā ar 29 punktiem ir RFS vienība, kurai līdzīgi kā līderei ir 18 mači, bet pie 28 punktiem tikuši «Ventspils» futbolisti. Vēl «Jelgavai» ir 18 punkti, bet «Metta»/LU guvusi 11 punktus.

Aizvadītajā sezonā «Spartaks» pirmo reizi kļuva par valsts čempioni, šosezon debitējot UEFA Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu