UEFA jaunizveidotajā Nāciju līgā Latvijas futbolistiem paredz vietu vājākajā divīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) trešdien apstiprināja jaunizveidotās Nāciju līgas formātu, kur Latvijas izlasi gaida dalība vājākajā divīzijā.

UEFA Nāciju līgā piedalīsies visas asociācijā esošās 55 dalībvalstis, kas tiks sadalītas četrās divīzijās - A, B, C un D. Turnīrs sāksies nākamā gada 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

A divīzijā spēkosies UEFA izlašu ranga 12 labākās izlases, kas tiks sadalītas četrās grupās pa trim komandām katrā. Divīziju sadalē vērā tiks ņemts 11.oktobra Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangs, kad noslēgsies kvalifikācija nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, neņemot vērā atlases turnīra izslēgšanas mačus.

Arī B divīzijā būs 12 izlases, kamēr C - 15 vienības. Savukārt D divīzija sastāvēs no 16 vājākajām UEFA ranga komandām, un šobrīd pēc ranga tur būtu arī Latvija, kur tā, visticamāk, arī paliks.

C divīzijā būs četras grupas - viena ar trim komandām un trīs ar četrām, kamēr D divīzijā būs četras grupas ar četrām izlasēm katrā.

Katra komanda ar katru izspēlēs mačus savā laukumā un izbraukumā laika posmā no 2018.gada septembra līdz novembrim. A divīzijā četru grupu uzvarētājas pēcāk sacentīsies Nāciju līgas finālsacensībās, ko uzņems viena no tajās iekļuvušajām valstīm.

Tikmēr B, C un D divīziju grupu uzvarētājas iegūs tiesības spēlēt divīziju augstāk, kamēr A, B un C divīziju grupu vājākās izlases nokritīs līmeni zemāk.

Izloze, kurā izlases uzzinās pretiniekus, Lozannā notiks 24.janvārī, kad arī tiks prezentēta galvenā trofeja.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018.gada martā, nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājai iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

Ja Nāciju līgas grupas uzvarētāja jau būs kvalificējusies Eiropas čempionātam, vieta pienāksies tuvākajai sekotājai. Ja divīzijai nebūs četras komandas, ko nosūtīt uz izslēgšanas spēlēm, pāri palikušās vietas pienāksies nākamajai divīzijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu