Ronaldu divi vārti sekmē «Real» uzvaru Dortmundē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Portugāļu futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien ar diviem gūtiem vārtiem sekmēja Madrides «Real» uzvaru UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēlē viesos pret Dortmundes «Borussia» komandu no Vācijas, kamēr Anglijas kluba Totenhemas «Hotspur» līderis Harijs Keins izcēlās ar «hat-trick» mačā pret Kipras čempioni Nikosijas APOEL.

«Real», kas UEFA Čempionu līgā uzvarēja iepriekšējās divās sezonās, otrdien H apakšgrupas spēlē viesos aizraujošā cīņā ar 3:1 (1:0) uzvarēja sezonu labi sākušo Dortmundes klubu.

Mača rezultātu 18.minūtē atklāja «Real» velsiešu futbolists Gerets Beils, kurš izmantoja labu aizsarga Dani Karvahala piespēli, neapstādinot bumbu, raidīja to «Borussia» vārtos.

Madrides klubam piederēja iniciatīva, taču arī mājinieki vairākas reizes bija tuvu panākumam, aktīvi uzbrukuma smailē darbojoties Gabonas futbolistam Pjēram Emerikam Obamejangam.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu «Real» pārsvaru, savukārt otrā puslaika sākumā savu vārdu teica viens no pasaules labākajiem futbolistiem Ronaldu, kurš 50.minūtē izmantoja Beila piespēli un no soda laukuma vidus panāca 2:0 viesu labā. Intrigu mačam atgrieza Obamejangs, kurš četras minūtes vēlāk līdzīgā stilā kā Ronaldu atguva vienus vārtus.

Izglābties mājinieki gan nespēja, jo «Real» turpināja kontrolēt mača gaitu un 79.minūtē Ronaldu guva savus otros vārtus šajā spēlē. Šoreiz viņam asistēja Luka Modričs, bet portugālis izdarīja precīzu sitienu no asa leņķa.

Ronaldu UEFA Čempionu līgā savā karjerā nu ir guvis 109 vārtus 150 mačos, bet otrdien viņš aizvadīja savu 400.spēli Madrides «Real» kluba kreklā.

«Borussia» šosezon Vācijas čempionātā sešās kārtās nav zaudējusi, tiekot pie pieciem panākumiem un ar 16 punktiem esot kopvērtējuma vadībā. Tikmēr «Real» vietējā čempionātā ar 11 punktiem sešos mačos ir vien sestajā vietā.

Tikmēr citā šīs grupas spēlē «Hotspur» viesos ar 3:0 (1:0) uzvarēja APOEL, visus trīs vārtus angļu kluba labā gūstot komandas kapteinim Keinam. Rezultātu viņš atklāja 39.minūtē, bet otrā puslaika vidū piecu minūšu laikā noformēja «hat-trick».

Zīmīgi, ka Keins kļuvis tikai par trešo futbolistu UEFA Čempionu līgas vēsturē, kurš grupu kārtas pirmajos divos mačos izcēlies ar pieciem gūtiem vārtiem, jo divas reizes viņš izcēlās arī pirmās kārtas mačā. Ko līdzīgu savulaik spējuši arī Krištianu Ronaldu un itālis Filipo Indzagi.

Pēc divām kārtām Madrides «Real» un Totenhemas «Hotspur» komandām ir pa diviem panākumiem un sešiem punktiem, kamēr «Borussia» un APOEL pagaidām ir tukšā.

H apakšgrupas turnīru Madrides klubs pirms divām nedēļām sāka mājās ar 3:0 uzvarot kipriešus, bet «Hotspur» mājās ar 3:1 uzvarēja «Borussia» komandu.

Tāpat otrdien UEFA Čempionu līgas E apakšgrupā spāņu vienība «Sevilla» mājās ar 3:0 (2:0) uzvarēja Slovēnijas čempioni «Maribor», bet Anglijas klubs «Liverpool» viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Krievijas čempioni Maskavas «Spartak».

«Sevilla» labā visus trīs vārtus guva uzbrucējs Visams ben Jeders.

Tikmēr Maskavā mājiniece «Spartak» 23.minūtē pēc teicama brazīlieša Fernandu tiešā brīvsitiena panāca 1:0, taču astoņas minūtes vēlāk Felipe Kutinju atjaunoja neizšķirtu.

«Sevilla» pēc šīs kārtas kļuva par grupas līderi, jo pirmajā kārtā abi mači beidzās neizšķirti. «Maribor» un «Spartak» nospēlēja 1:1, bet «Liverpool» un «Sevilla» angļu laukumā cīnījās ar rezultātu 2:2.

Tagad Spānijas klubam ir četri punkti, «Liverpool» un «Spartak» tikuši pie diviem punktiem, bet «Maribor» rēķinā ir viens punkts.

Tikmēr F apakšgrupā Anglijas premjerlīgas līdere Mančestras «City» mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja ukraiņu klubu Doņeckas «Šahtar», bet Itālijas čempionātā bez zaudējumiem esošā «Napoli» savā laukumā ar 3:1 (1:0) pārspēja Nīderlandes čempioni Roterdamas «Feyenoord».

Mančestrā mājiniekiem vārtus guva Kevins de Brujne un Rahīms Stērlings, Serhio Agvero nerealizējot arī 11 metru soda sitienu.

Tikmēr «Napoli» komandā precīzi bija Lorenso Insinje, Drīss Mertenss un Hosē Marija Kalehons, bet «Feyenoord» rindās mača beigās izcēlās Sofjans Amrabats. Viesi šajā spēlē nerealizēja arī 11 metru soda sitienu.

Pēc divām kārtām Mančestras «City» ir seši punkti, pa trim punktiem guvušas «Napoli» un «Šahtar», bet «Feyenoord» ir tukšā.

Visbeidzot G apakšgrupā Portugāles klubs «Porto» viesos negaidīti pārliecinoši ar 3:0 (1:0) uzvarēja Francijas čempioni «Monaco», bet Turcijas vienība Stambulas «Bešiktaš» mājās ar 2:0 (2:0) bija pārāka pār Vācijas vicečempioni «Leipzig».

«Porto» labā divus vārtus guva kamerūnietis Vensāns Abubakars, bet reizi precīzs bija Migels Lajuns.

Savukārt «Bešiktaš» komandai uzvaru nodrošināja Raiena Babela un Andersona Taliskas gūtie vārti.

Pēc divām kārtām «Bešiktaš» ir seši punkti, «Porto» tikuši pie trim punktiem, kamēr «Monaco» un «Leipzig» rēķinā ir pa punktam.

Vēl astoņas otrās kārtas spēles tiks aizvadītas trešdien.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides «Real» vīriem.

Čempionu līgā vasarā piedalījās arī Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks», taču kvalifikācijas otrajā kārtā, no kuras arī sāka dalību, zaudēja «Astana» komandai no Kazahstānas, kura pēc tam arī netika grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu