«Metta»/LU futbolisti negaidīti uzvar RFS

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: futbolavirsliga.lv

Pie negaidītas uzvaras «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas mačā sestdien tika pēdējā vietā esošā «Metta»/«Latvijas Universitāte», kas savā laukumā ar 2:0 (2:0) pieveica RFS un pārtrauca astoņu spēļu sēriju bez gūtām uzvarām.

Šī mača rezultātu ar precīzu 11 metru soda sitienu 14.minūtē atklāja Dāvis Indrāns, turklāt tikai 15 minūtes vēlāk Kirils Ševeļovs panāca jau 2:0. Lai arī favorītu lomā atradās RFS, pirmā puslaika turpinājumā «Metta»/LU diezgan droši kontrolēja bumbu.

Otrajā puslaikā RFS gan pārņēma iniciatīvu, bet vārtus gūt neizdevās, lai gan tādu iespēju netrūka. Piemēram, 50.minūtē Igors Kozlovs nerealizēja 11 metru soda sitienu, jo mājiniekus glāba vārtsargs Dāvis Ošs. Mača turpinājumā «Metta»/LU pārliecinoši darbojās aizsardzībā, turklāt glāba arī Ošs.

Savukārt mača izskaņā pieredzējušais Gatis Kalniņš raidīja vēl vienu bumbu RFS vārtos, bet guvums netika ieskaitīts noteikumu pārkāpuma dēļ, turklāt neilgi pēc tam Kalniņš nopelnīja otro dzelteno kartīti.

RFS bija veikusi skaļu pieteikumu titulam, jo pirms sestdienas mača virslīgā nebija zaudējusi no augusta vidus (0:2 pret «Liepāju»/«Mogo»). Pēc tam sekoja viens neizšķirts un četru uzvaru sērija, turklāt iepriekšējā mačā ar 3:1 tika pārspēts līderis Jūrmalas «Spartaks».

Šobrīd trešajā vietā esošā RFS ir vispārstāvētākais klubs Latvijas izlasē, jo uz oktobrī gaidāmajām spēlēm izsaukti pat septiņi Rīgas komandas futbolisti.

Savukārt «Metta»/LU uzvaras garšu nebija izjutusi kopš jūlija vidus, kad Liepājā svinēja uzvaru ar 1:0. Pēc tam virslīgā piedzīvoti seši zaudējumi un divreiz nospēlēts neizšķirti.

Sezonas pirmajā savstarpējā mačā «Metta»/LU uzvarēja ar 3:1, bet pēc tam sekoja divi panākumi RFS komandai (3:2 un 1:0).

Pirms tam sestdien «Ventspils» izbraukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja «Jelgavu» un saglabāja izredzes pacīnīties par medaļām.

Vienīgos vārtus šī mača 33.minūtē iesita Aleksejs Aleksejevs.

Pirmajā puslaikā laukumā bija vērojama līdzvērtīga cīņa, tomēr savu iespēju gūt vārtus pirmajā puslaikā izmantoja Aleksejevs, kurš izvirzīja «Ventspils» komandu vadībā. Līdz lielajam pārtraukumam vārti vairs netika gūti, bet otrajā puslaikā jau izteikts teritoriālais pārsvars piederēja «Jelgavai».

Lai arī mājiniekiem bija dažas iespējas panākt izlīdzinājumu, «Ventspils», prasmīgi darbojoties aizsardzībā, uzvaru noturēja.

Seškārtējā valsts čempione «Ventspils» iepriekšējās piecās virslīgas spēlēs bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, kā rezultātā nokrita uz piekto vietu turnīra tabulā. Līdz ar to cīņa par pirmo trijnieku un Eirokausiem tai ir aktuālāka nekā dzīšanās pēc titula.

Savukārt «Jelgava» virslīgā nebija uzvarējusi trīs mēnešus līdz pagājušajā nedēļā viesos ar 1:0 pārspēja «Liepāja»/«Mogo». Šajā mačā brīdinājumu nopelnīja jelgavnieku kapteinis Gints Freimanis, kuram sakrāto brīdinājumu dēļ spēle bija jāizlaiž.

Divās no trim šosezon iepriekš aizvadītajām savstarpējām virslīgas spēlēm bija uzvarējuši «Jelgavas» futbolisti - 2:1, 1:0, bet viens panākums (1:0) bija «Ventspils» kontā.

Vēlāk plkst.19.20 vicelīdere «Riga» «Skonto» stadionā aizvadīs dueli ar kopvērtējuma līderi Jūrmalas «Spartaku», ko no «Skonto» stadiona tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

No sestdienas maču dalībniecēm četras kārtas pirms turnīra beigām uz titulu pretendē «Ventspils», «Riga», RFS un «Spartaks», taču ventspilnieku izredzes uz čempionu godu ir stipri teorētiskas.

Tāpat kā RFS, arī otra galvaspilsētas komanda «Riga» ir uz viļņa, jo nav zaudējusi kopš augusta sākumā. Virslīgā pēdējās piecās spēlēs izcīnītas četras uzvaras un nospēlēts neizšķirti. Tāpat divi panākumi svinēti Latvijas kausā, kura finālā būs jāspēkojas ar «Liepāju»/«Mogo». Kausā ar trim vārtiem divās spēlēs atzīmējies serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš gan iepriekšējā virslīgas mačā pret «Ventspili» (2:0) tika noraidīts no laukuma, līdz ar to duelis pret «Spartaku» viņam iet secen.

Tikmēr «Spartaks» pēdējās četrās virslīgas spēlēs cietis trīs zaudējumus. Ja jūrmalnieki trešdien būtu uzvarējuši RFS, tad jau sestdien pie apstākļu sakritības varētu tikt kronēti par čempioniem, bet ciestais fiasko smagi patraucējis cīņā par titulu.

Virslīgā trīs aizvadītajos savstarpējos mačos «Spartaka» kontā ir divas uzvaras abas ar 2:0, kā arī viena spēle noslēgusies neizšķirti 1:1.

Pēc šiem mačiem virslīgā būs divu nedēļu pauze, kas saistīta ar izlašu pārtraukumu.

Virslīgas kopvērtējumā situācija joprojām ir ļoti saspringta. Līderpozīcijā ar 37 punktiem 20 mačos ir «Spartaks», kam ar 33 punktiem seko «Riga», kamēr RFS ar 32 punktiem ir trešā, bet vismaz uz brīdi ar 31 punktu 21 mačā ceturtajā vietā izvirzījusies «Ventspils».

Tikmēr «Liepāja»/«Mogo» ar 30 punktiem 20 spēlēs ir piektā.

Vēl «Jelgavai» ir 21 punkts, turklāt šī vienība arī izstājusies no Latvijas kausa izcīņas un līdz ar to nākamgad, visticamāk, nepiedalīsies Eirokausos, bet «Metta»/«Latvijas Universitāte» guvusi 14 punktus.

Virslīgas čempionāts noslēgsies 4.novembrī, kad tiks aizvadītas 28.kārtas cīņas. Katrai vienībai sezonā jāizspēlē pa 24 mačiem.

Virslīgas astotā komanda «Babīte»/«Dinamo» pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu